Başkan Altay'dan Konyalılara Kayak Merkezi Müjdesi!

Başkan Altay'dan Konyalılara Kayak Merkezi Müjdesi!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalılara Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi müjdesini duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalılara Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi müjdesini duyurdu.

"Konya’mız kış turizmi açısından da potansiyeli olan bir şehir"

Derbent’e kazandıracakları bir diğer yatırımın da Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi olduğunu dile getirten Başkan Altay, “Konya’mız kış turizmi açısından da potansiyeli olan bir şehir. Bu kapsamda Derbent Aladağ kayak bölgesini bir kayak merkezi haline getirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz "dedi. Başkan Altay, yapımı devam eden günübirlik tesis ile bölgeye gelen misafirlerimize hizmet vereceğiz" açıklamalarında bulundu.

BİLGEHANELER BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Uğur İbrahim Altay, Derbent'e aynı zamanda Bilgehane de kazandıracaklarını ifade etti. Başkan Altay; “Atabey Gençlik Projesi” kapsamında şehrin yeni markası haline gelen Bilgehanelerden bir yenisini Derbent’e yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Merkeze ve ilçelere kazandırdığımız yeni şubelerle Bilgehanelerimiz büyümeye devam ediyor. Çocuklar ve gençler için yaptığımız çalışmalar hizmet yelpazemizin en önemli başlıklarından birisini oluşturuyor. Konya merkezde ve ilçelerimizde hali hazırda 23 Bilgehanemiz öğrencilerimize hizmet veriyor. Bunlara bir yenisini de Derbent ilçemize kazandırıyoruz. Yapım çalışmaları tüm hızıyla sürürken inşallah en kısa zamanda Derbentli öğrencilerimizin istifadesine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

İKİ TESİSİN BEDELİ 30 MİLYON LİRA

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Derbent Bilgehanesi ve Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak. / SEVİM AKSOY PARLAK

Kaynak:Konya'nın Sesi