Başkan Altay: En ekonomik suyu vatandaşa sunuyoruz

Başkan Altay: En ekonomik suyu vatandaşa sunuyoruz
 İnternet Editörü
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye tarafından hayata geçirilen çevre yatırımları ve su tasarrufu konusunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Başkan Altay, “Konyamız ülkemizin en kurak şehri. 2018 yılında asgari ücretle alınabilecek su miktarı 441 metreküpten, 2024 yılında yüzde 63 artırarak 719 metreküp seviyesine taşıdık. Biz su fiyatıyla değil suyu tasarruf etmemizle gündem olmak istiyoruz. Bu günlerde tasarrufa çok önem vermemiz gerekiyor” dedi.

Altay, “Tatlı su çeşmelerimizde amaç içme suyu olarak kullanılması. Diğer türlü kullanımı yasak. Bu konuda farklı bir durum olursa hemşehrilerimizden gelen şikayetler doğrultusunda müdahale ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“Konya ürün deseni ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz” diyen Altay, “Çiftçiye de kazancını tolere etmeden illa bunu ekeceksin demek de zor görünüyor. Bakanlıkla sürekli bu konuyu görüşüyoruz. Dengeyi sağlayarak bir çalışma yürütmek gerekiyor. İnşallah bir çare bulunacak. Cuma gün tarım bakanımız Konya’ya gelecek. Yine konuşacağız” dedi.

Altay, “Türkiye genelinde suya bir zam geldi. Seçimden sonra yaptık gibi bir algı yanlış. Üç ayda bir enflasyon güncellemesi yapılıyor. Zaten önceden bu zam belliydi. Biz seçimden önce zammı durduralım sonra yapalım demedik. Meclisin aldığı karar bu yönde. Su ve ulaşım zammı konusunda yapmamak için direniyoruz. Ama bir taraftan da sistemi sürdürmek zorundayız. Dolayısıyla biz en ekonomik en kaliteli suyu vatandaşlara sunmak için çabalıyoruz. Bu şehri korumak hepimizin görevi” diye konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi