Bakan Tekin: Konya Okul Dışı Eğitimde Öncü!

Bakan Tekin: Konya Okul Dışı Eğitimde Öncü!
Selçuklu Belediyesinin okul dışı öğrenme ortamlarından biri olan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi'nin resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi’nin okul dışı öğrenme ortamlarından olan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi sunduğu eğitimlerle yıl boyunca her eğitim düzeyinden binlerce öğrenciye hizmet veriyor. Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi sunduğu eğitimlerle geleceğin donanımlı ve vizyon sahibi bireylerinin yetişmesine ve yeni yeteneklerin keşfedilmesine katkı sağlıyor. Akademide; CBS Harita Okur Yazarlığı, Siber Güvenlik, İHA-Mekatronik, Tasarım ve Üretim, Vefa Gençlik, Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık, Tarih, Müzik, Fotoğrafçılık, Organik Oyuncak Üretimi, Moda Tasarım ve Takı Tasarım olmak üzere toplam 12 atölye yer alıyor. Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımı ile düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

"EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLDU"

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi açılış töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Türkiye Yüzyılı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitime yapılan devasa yatırımlara bizler de Selçuklu Belediyesi olarak sürekli yenilerini ekliyoruz. Okul öncesinden, ilk ve orta okula, liseden yüksek öğrenime eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz. Okullarımızın bina yapımından spor salonu yapımına, teknik ekipmanlarından tefrişatına, çevre düzenlemelerinden bakım ve onarımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla eğitim görmelerini, sadece eğitime odaklanmalarını istiyoruz. Bu bakımdan eğitim bizim bugüne kadar her zaman önceliğimiz oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek."

"87 BİN 746 ÖĞRENCİ FAYDALANDI"

Okul dışı öğrenme ortamları ile öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine imkan sağladıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "2011 yılından bu yana İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte başarıyla uyguladığımız ve çocuklarımıza 8 temel değerimizi öğrettiğimiz SEDEP Selçuklu Değerler Eğitimi Programımızdan cesaret alarak 2019 yılında SETAP Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları çalışmamızı başlattık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız işbirliği ve değerli hocalarımızın da özverili çalışmaları neticesinde kısa süre içerisinde çok sayıda okul dışı öğrenme ortamını hayata geçirdik. Okul dışı öğrenme ortamlarımızın ilki olan Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde 5 atölye ile çocuklarımızı doğayla ve tabiatla buluşturduğumuz Sille Tabiat Okulu’nda 16 atölye ile şehrimizde müzik ve tiyatro alanında önemli işlere imza atan Selçuklu Sanat Akademisi’nde müzik, tiyatro ve kişisel gelişim atölyeleri ile ve bugün resmi açılışını gerçekleştireceğimiz Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde ise 12 atölye ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz.Ayrıca Yüzme Öğreniyorum Programı kapsamında üçüncü sınıflara giden öğrencilerimize yüzme öğretirken, Trafik Eğitim Parkında ise çocuklarımıza temel trafik kurallarını öğreterek trafik bilinci oluşturuyoruz. Okul dışı öğrenme ortamlarımızdan 2019-2023 yılları arasında toplam 87 bin 746 öğrencimiz faydalandı. Okul dışı öğrenme ortamlarımızda uygulamaya konulan programlar ile amacımız, çocuklarımızın ilgi, kabiliyet ve yeteneklerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak" şeklinde konuştu.

"5 YILDA BİRÇOK İŞE İMZA ATTIK"

Selçuklu Belediyesi olarak eğitim alanında son 5 yılda birçok işe imza attıklarını vurgulayan Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini geliştirmelerini, zararlı ortamlardan uzak durmalarını, kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa faydalı bireyler olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi inşa yolunda; milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, düşünen, araştıran, tasarlayan, üreten, tarihini ve medeniyetini tanıyan, yaşadığı çağın farkında olan ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına öncülük edebilecek, kendisiyle ve ülkesiyle barışık, değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek en büyük gayemizdir. Selçuklu Belediyesi olarak eğitim alanında son 5 yılda birçok işe imza attık, birçok projeyi hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

"PROJE VE YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK"

Pekyatırmacı, yapılan yatırımlardan şu şekilde bahsetti: "Geçtiğimiz hafta Yazır Mahallemizde yapımını tamamladığımız Selçuklu Belediyesi Şehit Erkan Kurşun İlkokulumuzun resmi açılış törenini gerçekleştirmiştik. Bu okulumuzla birlikte Konyamızın en büyük ve en kapsamlı okullarından bir tanesi olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere 5 ilkokul ve 4 bağımsız anaokulunu Selçuklumuza kazandırdık. Yine 4 adedi kapalı olmak üzere 37 okulumuza spor salonu, 43 okulumuza toplantı salonu, 95 Okulumuza ise kütüphane kazandırdık. Önümüzdeki günlerde resmi açılışını gerçekleştireceğimiz ve içerisinde ana kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, etüt salonu, konferans salonu, seminer salonları, grup çalışma odaları, fuaye alanı ve sosyal alanlarının bulunduğu Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizden aynı anda 600 öğrencimiz yararlanabiliyor. Ülkemizin en kapsamlı, en modern Güzel Sanatlar Lisesini Selçuklumuza kazandırmak için ihale sürecini tamamladık. İnşallah ilerleyen günlerde yer tesliminin ardından yapım sürecine başlayacağız. Konyamızın gururu olan okullarımızdan Spor Lisemize ve Selçuklu Fen Lisemize kapalı spor salonu kazandırmak için yapım sürecine başladık. İnşallah bu proje ve yatırımlarımızı ilerleyen dönemlerde artırarak devam ettireceğiz."

"12 FARKLI BRANŞTA HİZMET VERİYORUZ"

Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademimiz hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Pekyatırmacı, "Beyhekim Mahallemizde yapımını tamamladığımız Akademimiz 3 bin 670 metrekare alana sahip olup; bodrum, zemin, 1 ve 2. kattan oluşmaktadır. Açık otopark alanı da bulunan Akademimizin, belediyemize maliyeti güncel rakamlarla yaklaşık 57 Milyon Türk Lirasıdır. Gelişim ve Teknoloji Akademimizde; CBS Harita Okur Yazarlığı, Siber Güvenlik, İHA-Mekatronik, Tasarım ve Üretim, Vefa Gençlik, Genç Kalemler Yazarlık ve Hitabet, Tarih, Moda Tasarımı, Organik Oyuncak Üretimi, Müzik, Fotoğrafçılık ve Takı Tasarım Atölyeleri olmak üzere 12 farklı branşta öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Çocuklarımız bu atölyelerde yapacakları çalışmalar neticesinde hem kendilerini keşfedecekler hem de geleceğe dair hedeflerini ve vizyonlarını belirleyecekler. İnşallah bu akademimizden bilgili, donanımlı, ahlaklı, vatanına ve milletine bağlı nice başarılı nesiller yetişecek. Buna sonuna kadar inanıyorum. Bu vesileyle Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademimizin ilçemize şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada değerli İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve kıymetli çalışma arkadaşlarına özellikle teşekkür etmek istiyorum. Tüm çalışmalarımızda güçlü işbirliğimiz böyle güzel neticelerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Bu iş birliğimiz ilerleyen dönemlerde de sürecek inşallah. Ben ayrıca SEDEP koordinatörlerimize, değerli okul müdürlerimize, Gelişim ve Teknoloji Akademimizde görev alan tüm eğitmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada bulunan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz; biz eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarında bütün paydaşlarımızla birlikte gençlerimiz için, insanımız için, yetişkinlerimiz için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"ŞEHRİMİZİ GELİŞTİRMEK ADINA YOĞUN BİR ÇABA SARFEDİYORUZ"

Konya Büyükşehri Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Yüzyılı için çalıştıklarını ifade ederek şu sözlere yer verdi; “Çok önemli programlar gerçekleştiriyoruz. Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gözümüz arkada kalmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güzel işler ortaya çıkıyor. Buradaki yatırımdan dolayı da Ahmet Pekyatırmacı’yı tebrik ediyorum. Şehrimizi geliştirmek adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın her alanda ihtiyacını karşılamak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz.”

"ÇOK GÜZEL BİR KONYA GÜNÜ YAŞIYORUZ"

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Çok güzel bir Konya günü yaşıyoruz, bize bunu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Nesi güzel bir kere eğitim öğretim sürecine katılımla ilgili çok güzel fiziki yapıların açılışını yapıyoruz. Bu açıdan mutlu oldum gerçekten onur duydum emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eğitim öğretimi sadece okulda yürütülen bir süreç olarak görmüyoruz. Bu süreç evde ve ailede de devam ettirilmesi gerekiyor. Burası çocuklarımızın okul dışı alanlarda eğitimlerini tamamlayacakları bir alan olmuş. Ben bu mantığı kurgulayanlara teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek istiyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin sosyal etkinliklerini akademik başarıya katkı sağlamayı düşünüyoruz. Bu yatırımların da artmasını ümit ediyorum. Belediye yöneticilerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi