Atalarımız Haklı Çıktı! Sağlık İçin Alıyorlar!

Atalarımız Haklı Çıktı! Sağlık İçin Alıyorlar!
 Muhabir
Konya’da faaliyet gösteren Sabuncu Mehmet Efendioğlu İşletme Sahiplerinden Enes Korkmaz, kimyasal duş jellerinin vücuda zararlı olduğunu banyoda doğal sabunların kullanılması gerektiğini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Geçmişten günümüze büyüklerimizin kullandığı kalıp sabun hem saça hem vücuda kullanılıyordu. Ancak son dönemlerde kalıp sabunun yerini duş jelleri aldı. Alternatif çözüm arayan insanlara el yapımı doğal sabunlar öneriyoruz diyen Sabuncu Mehmet Efendioğlu İşletme Sahiplerinden Enes Korkmaz, “Katı sabunlar cildi kurutmadan nazikçe temizler. Bizdeki sabunlar organik içeriklerle zenginleştirilmiştir. Tüm cilt tipleri için uygun yumuşacık ve kremsi yapılarıyla vücutta narin bir koku bırakır. Cildinize uzun süre kullanıldığında alerjen yapabilecek ve doğaya zararlı kimyasal duş jellerini kullanmayın” uyarılarında bulundu.

ORGANİK ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Köpürme etkisi artırılmış ve parfüm katkılı duş jelleri ve sabunların cildi kurutabileceğini söyleyen Korkmaz, “Duş jelleri kuruluk, aşırı yağlanma ve sivilcelenme gibi çeşitli cilt problemlerine yol açabilir. Doğal el yapımı sabunlar aromalarıyla vücudu dinlendirir. Müşterilerimiz katkı maddesi yüksek duş jellerini kullanmak yerine organik ürünleri tercih etmeli” dedi.

DUŞ JELİ YERİNE AROMATERAPİ SABUNLARI KULLANILMALI

Doğal olarak kendi imalathanelerinde ürettikleri birbirinden faydalı ürünleri satışa sunduklarını belirten Korkmaz, “Nane sabununu genelde bayanlara yüzdeki yağlanmayı alması ferahlatması için veriyoruz. Nane sabununun yanında sümbül çiçeği olur, mimoza çiçeği olur o tarz sabunları da aromaterapi yağlarıyla yapıp yine çok güzel cilt sabunları elde ederiz. Duş jeli gibi kullanılacak sabunlardan aromaterapi sabunlarından veririz. Çok hoş kokuları vardır. Duş jeli yerine bunları kullanabilirler. Bunlar; sandal ağacı, papatya, okaliptüs, yeşil elma, karanfil, pudra kokulu sabun, narlı, damla sakızlı, kakao, böğürtlenli ve zeytinyağlı kil sabunu” ifadelerini kullandı.

CİLDİNİZE İYİ GELECEK HER SABUNU ÜRETİYORUZ

Aromaterapi özelliğiyle kullanılabilecek hoş kokulu sabunlardan bazılarının faydalarını anlatan Korkmaz, “Sümbül çiçeği müthiş kokusuyla ve görüntüsüyle banyonuzu keyifli hale getirir. Saç ve vücut sabunudur. El yapımı yüz için ve banyoda duş sabunu olarak kullanılır. Papatya sabunu hoş kokusu ve bol köpürmesiyle mükemmel bir cilt bakım sabunudur. Cildi canlandırarak parlamasını sağlar. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller. Çok güzel bir banyo ve yüz sabunudur. Böğürtlen sabunu mükemmel kokusu ve köpüğü ile meşhurdur. Cildinizi yumuşatır ve parlaklık verir. Duş jeli kullanımına gerek kalmaz. Her vücut tipine uygundur. Kil sabunu ise yüzdeki ve vücuttaki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olur. Yağlanmaya karşı mükemmel bir sabundur. Siyah nokta oluşumunu engeller. Pudra kokulu sabun pişik önleyici ve hijyen sağlar. Nem oranını dengeler. Hoş kokusuyla ferahlatıcı duş jeli olarak kullanılır” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ