Anneler Bilinçlendi! Çocuklar Alıştı…

Anneler Bilinçlendi! Çocuklar Alıştı…
 Muhabir
Konya’da kış aylarının gelmesiyle birlikte yün içlikler tezgâhlarda yerini aldı. Annelerin bilinçlendiğini ve çocukları soğuktan korumak için artık yün içlik kullandıklarını belirten Şakir Meral, tekstil sektöründe başladığı mesleğini 33 yıldır sürdürüyor

Kış aylarında termal ve yün ürünlerin satışının arttığını söyleyen Do Re Mi’ci Tuhafiye satış sorumlusu Şakir Meral, “Piyasada en iyi satılan ürün Hasyün’ün yüzde 75'i Merinos ürünleri. Eskiden evde trikolar vardı örgü örüyorlardı onları çocuklar giydiği zaman alerji yapıyordu kaşıntı yapıyordu dağlama yapıyordu. Çocuklar anne istemiyorum giymeyeceğim diyordu ama zorla giydiriyorlardı. Bu durum ileriki zamanlarda psikolojik olarak yün bir şey giy denildiği zaman ters tepki yapıyordu. Aman ben yün giymem deniliyordu. Artık teknoloji değişti bunların içine biraz da polyester girince bu sorunlar ortadan kalktı. Şu anda soğuk havada en çok termaller ve yünler satılıyor” ifadelerini kullandı.

-30 dereceye kadar dayanıklı çorapların üretildiğini ifade eden Meral, “Kışlık çoraplar revaçta şimdi çoraplar da değişti -30'a kadar dayanıklı çoraplar var. Normal yün çoraplar da var. Çalışan kesim daha çok yün tercih ediyor. Anneler daha çok bilinçlendi. Çocukları için yün tercih ediyorlar. Çocuklar soğukta çabuk hastalandığı için öksürme olayı çok oluyor bu atletler teri çekip vücutta hapsettiği için vücudun soğumasını engelliyor. Bir de koyunyünü olduğu zaman daha faydalı. Eskiden ‘Sabah koyunlar üzerine kırağı düşmez’ diye bir atasözü var. Merinos yünleri çocuklarda öksürüğe bronşite astıma birebir. Yaşlılardan daha çok çocuklara alıyorlar diyebilirim” şeklinde konuştu.

​​​​​​​

Ceyo’nun bayiliğini yaptıklarını açıklayan Meral, “Terlik, ayakkabı, ortopedik ürünler, ayaklarında ve parmaklarında sorun olan herkese uygun olabilecek şekilde tam anatomik terliklerle yün ürünlerin her çeşidin satışını yapıyoruz” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ