AK Parti Konya İl Başkanı Angı: Değişim Şart!

AK Parti Konya İl Başkanı Angı: Değişim Şart!
 Muhabir
AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda 8. Olağan Kongre sürecine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı değişim sinyalleri verdi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı kongre süreci öncesi açıklamalarda bulundu. Angı, “19 Ekim itibariyle başlayan delege seçimleri ve ilçelerle beraber Aralık sonuna kadar kongrelerin tamamlanmasıyla sürecini tamamlamış olacak. 2025 yılı Nisan ayında partimizin kongresini yaparak yolumuza devam edeceğiz. Kongreler partiler için önemli, mevcut arkadaşlarımızın performans değerlendirmesiyle beraber devam edeceğimiz arkadaşlarla ve aramıza katılanlarla yeni döneme başlayacağız. Geçtiğimiz ay Türkiye buluşmalarında bakanlarımız ve milletvekillerimizle sahadaydık. Kurulan stantlarda vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımıza mektuplar yazabilecekler bu mektuplar genel merkeze gidecek biz açıp okumayacağız insanımızın direk mesajı genel başkanımıza sahayı gösterecek. Ayrıca parti mensuplarının 5 soruda verecekleri cevaplar da genel siyaseti görme fırsatı sunacak. Bunlarda genel merkezlerimize ulaşacak” dedi.

SON DERECE TEHLİKELİ BİR OYUN

Gazze’de yaşanan insanlık dramı hakkında değerlendirmede bulunan Angı, “Ülkemizin son yıllarda yaşadığı birçok zorluklar vardı. Her gün ülkemizde dünyada olan olayları takip ediyoruz geçtiğimiz hafta Gazze’deki olaylıların yıl dönümüydü. Yakıp yıkılmadık yer kalmadı. Pek çok ülke İsrail’in safında yer aldı birçok insanın katledilmesine göz yumdu. Bu nereye kadar gidecek son derece tehlikeli bir oyun. Farklı hesaplarla canların yandığı mekânların yok edildiği bir durum. Lafa geldiği zaman küresel ısınma konuşuluyor ama elimizle yok ettiğimiz bir dünyaya döndü çevreciler nerede. Gittikleri ülkeye demokrasi götüreceğiz deyip her gittikleri yeri yakıp yıkıyorlar. Bize düşen içeride birlik ve beraberliğini güçlendirmiş her türlü savunma mekanizmamızı büyütüp dışarıdan gelen tehlikeye karşı durmalıyız. Kırk yılı aşkındır terör belasıyla uğraşıyoruz bu büyüyecek bir savaştır. Yeni acıların yaşanmaması adına adaletin sağlanması ve doğal kaynaklardan insanların acil bir şekilde yararlanması gerekiyor” diye konuştu.

dsc-0637.jpg

DEĞİŞİMLER ELZEM

AK Parti 8. Olağan Kongre seçimlerinde ihtiyaç üzerine değişimlerin olacağına vurgu yapan Angı, “İlçe başkanlarında yarı yarıya bir değişim bekleniyor. Her kongrede bu yaşanıyor. Geçmişten bu güne siyasete yeni kazandırılan arkadaşların yer aldığı isimlerde olacak. Bir kısım ilçe başkanı arkadaşlarımız kendileri görevi bırakmak istedi. Bir kısımda da değişikliği gidilecek. Topyekün 31 ilçeyi yenileme değil gerekli yerlerde değişimler olacak. 28. Dönem 3. Yasama yılı önemli bir değişim oldu. İçerideki güçlü yapı bizi dışarıya karşı ayakta tutuyor. Yeni döneme ait bir çözüm süreci başlayacak herkesin oturup düşünmesi lazım bu güne kadar ki yöntemle bir yere varılmamışsa mesafe koyup artık değişime gidilmeli" ifadelerini kullandı.

ANAYASA ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMALI

Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini paylaşan Angı, “Türkiye’nin önünde iki tarihi fırsat var. Anayasanın daha sivil merkezli özgürlükleri esas alan bir yapısı olmalı. 82. Anayasası yasaklar üzerine. Bütünlüğü sağlayacak yeni bir bakışla anayasa kurulmalı. Anayasaya kurulması partilerin meclis gündeminde şekil almalı. Ülkenin içeride yakalayacağı birlik ve beraberlik lazım. Bir sıkıntı hali hepimizi yorar ülkeyi de yorar buna fırsat vermemeliyiz. Ülke tehdit altındayken bir ve beraber olmalıyız. Suçla ilgili cezalar belli bir miktarın altındaysa cezasının oranına göre suçlu mutlaka ceza evine girecek . Artırımlar gerekiyorsa yapılacaktır. Yargıyla ilgili gözden geçirilme var. Ertelenmiş davalarla suç makinasına dönüşen tipler en sonunda birilerine zarar vererek ortaya çıkıyor. Buna karşı hem güvenlik teşkilatı hem de savcılarımız yargı çok daha tedbirli davranmalı. Özgürlük güvenlik dengesi demektir. Bunu sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

dsc-0642.jpg

BİZ NÖBET TUTUYORUZ

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Angı, “Seçimlerde iki adaylı ilçe var mı?” sorusunu yanıtladı. Angı, “Yarışı salonda değil daha öncesinde kim daha öne çıkıyor kim bu işi önde götürür değerlendirmesi yapıp sonra seçiyoruz. Yarışın olduğu yerde kırılganlıklar oluyor. Biz daha güçlü olmak adına ön çalışmaları kuvvetli olan arkadaşları tercih ediyoruz” dedi.

İl Başkanı seçimlerinde aday olup olmayacağını açıklayan Angı, “Ben görevimin başımdayım ilçe kongrelerimiz başlayacak daha sonra il kongrelerimiz başlayacak oturup bunun değerlendirmesi yapılacak devam etmemiz konusunda kanaat oluşursa devam ederiz değişimin daha iyi olacağına karar verilirse de bırakırız. Bir nöbet tutuyoruz devir teslim töreni geldiği zaman bu emaneti devretmemiz lazım” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ