AK Parti İl Başkanı Hasan Angı: Konya’da hayal denen projeler gerçekleşti

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı: Konya’da hayal denen projeler gerçekleşti
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım’da Konya’ya yapacağı ziyaretin detayları ve gündeme dair konular hakkında Konya'nın Sesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım’da Konya’ya yapacağı ziyaretin detaylarından TOGG’a, sosyal konut projesinden Konya’daki özel ve kamu yatırımlarına kadar birçok konuda gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklara başladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım Cumartesi günü Konya’da olacağını ve çalışmaların başladığını ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı; “Şehir ziyaretleri kapsamında Eylül-Ekim aylarında gelebilir mi diye bekliyorduk ama yurtiçi ve yurtdışı yoğunluklarından dolayı gerçekleşmei. 26 Kasım’da Konya’da bir takım açılışlar yapmak için şehrimize teşrif edecek. Teşkilatlar olarak hazırlıklarımıza başladık. Cumhurbaşkanımızı havaalanında karşılayıp, şehirdeki programlarını en kapsamlı şekilde gerçekleştirerek programı tamamlayıp uğurlayacağız. Bu coşkulu gün için en şekilde hazırlanacağız.” dedi.

2 ayrı program planlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirdeki programından bahseden Angı; “Birikmiş kamu ve özel sektör yatırımları var. ASELSAN ve Konyalı sanayicilerin bir araya gelerek oluşturdukları ASELSAN Konya şirketi yatırımını tamamlayıp üretime geçmişti. Resmi açılışı olmamıştı. Bu fabrikanın açılışı gerçekleştirilecek. Savunma sanayiinde farklı projeler yürüten bir kuruluş olarak daha da gelişmesi gereken bir kurum. Savunma sanayiindeki bu hamlelerin artması gerekiyor. Bunun yanında Teknoloji Endüstri Bölgemizdeki bazı temel atma törenleri yapılacak. Konya Organize Sanayi Bölgeleri’nde yatırımını tamamlamış ve kısa süre önce faaliyete geçen firmaların açılışını yapmak istiyoruz. Sanayi programları olarak bir plan oluşturuyoruz. Ardından şehir programlarına geçilecek. Millet Bahçemiz tamamlandı. Mevlana Meydanı’ndaki yeni çaltın çarşı ve bina dış cephe yenilemeleri tamamlandı. Diğer sağlık, eğitim, ulaşım projelerinin tamamını toplayacağız. Hem kamunun hem de belediyelerimizin yaptığı çalışmalar var. Projeleri hizmete alma ve resmi açılış yapma gayreti içindeyiz. Şehirdeki açılış programı Mevlana Meydanı’nda veya Millet Bahçesinde yapmayı planlıyoruz. İlçelere canlı bağlantılar gerçekleşebilir. Konyalılar Cumhurbaşkanımızı özlediler. Cumhurbaşkanımız ’da Konya’yı özlemişti. Konya’da çok güzel ve çok özel bir gün olacak” ifadelerini kullandı.

İlk evim, ilk işyerim projesi çok anlamlı ve önemli

İlk evim, ilk işyerim projesine dair düşüncelerini aktaran Hasana Angı; “TOKİ’nin geçmişten bugüne insanların ev sahibi olmasına öncelik verdiğini biliyoruz. Alt, orta ve lüks konut olarak birçok projeyi gerçekleştirdi. Geçmişte 42 bin civarında konut yapabilmiş bir TOKİ, son 20 yılda 1 milyon 170 bin konutu tamamladı. Yeni proje ile de ilk etapta 250 bin konut, ikinci etapta 250 bin daha, toplamda 500 bin konut inşa edilecek. Buna ek olarak arsa ve iş yeri üretimleriyle ilgili projeler açıklandı. Proje bir heyecan oluşturdu. Ülke geneli 8 milyona yaklaşmış bir başvuru var. Konya’da da 700 bin başvuru oldu. Merkez ve diğer ilçelerdeki planlamalar tamamlandı. Konya’da 7 bin 600’ün üzerinde konut üretilecek. Önemli bir proje. Bazıları bunu seçim yatırımı ya da yapılmayacak bir iş gibi görebilirler. Çünkü kendi dünyaları çok sığ olduğu için milleti rahatlatacak projeleri anlamayabilir, karşı duruş sergileyebilirler. Bu projeden önce TOKİ, Konya şehir merkezi ve ilçelerde binlerce konut yaptı zaten. Bu projede onların devamı. Geçmişte örnekler var. Son projelerdeki daireler çok kullanışlı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum Bey’e ve ekibine teşekkür ediyoruz. Büyük işler yapılıyor, büyük emekler veriliyor” açıklamalarını yaptı.

Açılış, temel atma programlarına yetişmekte zorlanıyoruz

Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkezde yer alan 3 ilçe bunun dışındaki diğer taşra ilçelerinin büyük bir özveri ile birlik beraberlik içerisinde projelere imza attıklarını ifade eden Angı; “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibi, ilçe belediye başkanlarımız hizmetlerine aralıksız devam ediyor. İlçelerin ihtiyaçlarına göre projeler hazırlıyorlar. Eğitim, sosyal, spor, kültür, sağlık ve daha birçok sektörde yatırımlar yapılıyor. Şehrimiz kazanıyor. Bu şehir her zaman için en iyisine layık. Bunun getirdiği her alandaki iyi örnekleri yaşıyoruz. Konya’da birlik ve beraberlik havası var. Sadece yol veya köprü değil birçok soyo-kültürel projeler şehrin yatırımına destek oluyor. Bilim festivalinden, kitap haftasına kadar birçok organizasyon yapılıyor. 5.İslami Dayanışma Oyunları’nın şehre kazandırdıkları ortada. Bu organizasyon ile birlikte şehrin spor alt yapısı tamamen yenilendi. Yeni yatırımlar kazandırıldı. Programlara yetişmekte zorlanıyoruz Bunlar şehrin kazandığı şeyler. Şehrin uyumu, huzuru buna fırsat veriyor.” ifadelerini kullandı.

Konya, AK Parti ile hayal denen projeleri gerçekleştirmiştir

AK Parti’nin 20 yıllık iktidarından Konya’nın çehresinin değiştiğini ifade eden Başkan Angı; “Geçtiğimiz günlerde 3 Kasım 2002’nin yıl dönümüydü. AK Parti’nin iktidara gelişinin 20.yılı. Dile kolay. 2004 yılından itibaren de yerel belediyeler hizmet yarışına girdi. Bu yarışın galibi Konya’dır. Konya, 20 yıllık zamanda çok ciddi kamu ve özel sektör yatırımları almayı başarmıştır. Konya, hayal projeleri gerçekleşmiştir. Ulaşımdan bölünmüş yollara, hızlı trenden hava alanındaki apron büyütme ve terminal yenilemelerine, diğer önemli akslardaki tünellere kadar yüzlerce proje hayata geçirilmiştir. Merkezde çevre yolumuzun yapımı devam ediyor. 120 kilometreyi bulacak bir yol. Toplam gidiş-geliş 6 şeritli bir otoban yapıyoruz. Sağlık tesislerimiz komple yeniledi. Numune Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Beyhekim Hastanesi ve Meram Eğitim Araştırma Hastanesi şehre kazandırıldı. Gerekli ek bina yatırımları tamamlandı ve şehrin hizmetine sunuldu. Sağlık yatırımları ile hizmetin kalitesini yükselttik. Hizmete ulaşım kolaylaştı. Yalnızca bir üniversitesi olan şehirde şuan 3 tane devlet ve 2 tane özel olmak üzere beş tane üniversite mevcut. OSB’de 6. Genişleme Bölgesi hazırlanıyor. Kamu ve özel sanayi sitelerimiz Türkiye’ye örnek olacak çapta. Daha nice projeler hayata geçirildi. Şehir her alanda büyüyor” şeklinde konuştu.

Gökhan Tozoğlu beyefendi bir kişiydi

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu hakkında da düşüncelerini paylaşan Angı; “Bizden genç bir arkadaştı. 35 yaşında bir ölüm kolay değil. Halbuki siyasette ne hayalleri vardı kim bilir. Çok yakın dostluğumuz yoktu ama uzaktan gördüğüm kadarıyla beyefendi bir kişilikteydi. Kendisinin vefatı bir kayıptır, önce bir insan olarak ardından bir eş, bir baba olarak. Arkasında minik bir çocuk ve gözü yaşlı bir eş bırakmıştır. Rakip partiyiz ama asla düşman değiliz. Siyaset, siyaset zemininde yapılır. Cenazesine giderek hakkımızı helal ettik, ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Tekrardan ailesinin başı sağ olsun, kendilerine sabır diliyorum” dedi.

Millet terazisine çıkmadan havalanmanın önemi yok

Muhalefet parti milletvekillilerinin ve il, ilçe yöneticilerinin ortaya hiçbir proje koymadığını ve AK Parti tarafından yapılmış projeleri sürekli eleştirildiklerini ifade eden Angı; “Söylenecek bir söz varsa söylemekten çekinmeyiz, söylenmiş bir söz varsa cevap vermekten geri durmayız. Siyaseti daha seviyeli yapmalıyız. Bu şehir 2001’den bu yana AK Parti’ye gönül dünyasını açmış, her seferinde sandıklarda bunu göstermiştir. Konya’da her partiden seçilen milletvekili var. Bu isimlerin Konya’yı daha ileriye götürmek için çalışması lazım, bu anlayışı benimsemesi gerekiyor. Farklı küçük düşürücü piyar çalışmalarına girmeye gerek yok. Geçmişte AK Parti bünyesinde görev alırken yapılacak projelerin temel atma töreninde büyük coşku ile konuşanlar bugün bu projeler bittiğinde farklı partide yer alıyorlar. Ve açılışta coşku ile konuşanlar bugün projelere çamur atıyorlar. Dikkatleri kendi üzerlerine çekmeye çalışıyorlar. Zihin bulandırıcı şekilde gazete ilanları vermeye çalışıyorlar. Bunu neresi şık? Dikkati kendine çekmeye çalışıyor. Çekemiyor maalesef, anketlerde oy oranı yüzde 1’i geçmiyor. Her şey ortada. Millet terazisi önemlidir. Teraziye çıkmadan havalanmanın önemi yok. AK Parti 20 yılda bir şey yapamasaydı iktidarda kalabilir miydi? Bu millet, 1999 yılında en fazla oy verdiği partiyi 2002’de sandığın dibinde bıraktı” dedi.

TOGG’a tanıklık etmek büyük bir coşku

TOGG fabrikasının açılışından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın araç kullandığı anı değerlendiren Hasan Angı; “TOGG açılışında son derece duygulandım. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda ülkede sanayi hamleleri başlatılmaya çalışılışmış ama bir şekilde bertaraf taraf edilmiş. Ancak son dönemde Türkiye çok büyük sanayi hamlelerine imza atmıştır. Her sektörde üretimler, ihracatlar zirvededir. Yerli elektrikli otomobilde bunlardan en önemlisi. Son teknoloji. Otomobil demenin ötesinde dijitalleşmiş bir aygıt. Rakipleri ile yarışan ve birden fazla özellikte öne çıkıyor. O bölge bir fabrika değil adeta bir kampüs ve Ar-Ge Merkezi aslında. Burası bir okul. Geleceğe dair daha nice projeler çıkacak. Bunlara tanıklık etmek çok büyük bir coşku. Dünya küreselleşmiş ve daha iyi yapacakları gidip arayıp bulmanız lazım. Bunu yerli olmamakla eleştiriyorlar. Otomotiv endüstrisinden haberleri yok. Sanayide çok büyük yol aldık. Özellikle de savunma sanayisinde. Her alanda gelişip ve büyüyoruz. Gençlerimize güveniyoruz ve onlara ortam hazırlıyoruz. Bizim insanımızın başarılı olamayacağı bir alan yok” dedi. RÖPARTAJ: HALİL YILMAZER