749. Şeb-i Arus Töreni Biletleri Bugün Satışta

749. Şeb-i Arus Töreni Biletleri Bugün Satışta
Şeb-i Arus töreninin hazırlıklarının hızla devam ettiğini ifade eden Abdülsettar Yarar, bilet satışlarının 10 Ekim Pazartesi günü başlayacağını söyledi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, "Şeb-i Arus töreni biletleri bu hafta içinde satışları başlayacak. Programlarımız tamamen semadan ibaret değil. Tasavvuf müzik konserleri yine olacak. Programların tamamı Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak. Mistik Müzik festivalinde olduğu gibi yine farklı alanlarda da, açık alanlarda etkinlikler planladık" ifadelerini kullandı.

BİLETLER BU HAFTA
İÇİNDE SATIŞA ÇIKIYOR

Şeb-i Arus töreninin hazırlıklarının hızla devam ettiğini ifade eden Abdülsettar Yarar; “Bu hafta içinde bilet satışları başlayacak. Programlarımız tamamen semadan ibaret değil. Tasavvuf müzik konserleri yine olacak. Programların tamamı Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak. Mistik Müzik festivalinde olduğu gibi yine farklı alanlarda da, açık alanlarda etkinlikler planladık” dedi.
SEMA PROGRAMININ DEĞİŞTİRİLMESİ
SÖZ KONUSU DEĞİL

UNESCO’nun sema programının orijinalliğinin korunması için koruma altına alındığını ifade eden Yarar; “UNESCO; otantik, geleneksel, sema eskiden dergahlarda nasıl yapılırsa aynı semanın devam etmesi için bu organizasyonu koruma altına aldı. Bakanlığımıza da alınan kararın uygulanmasını söylüyor. Bizim görevimiz sema programının otantikliğini muhafaza etmek. Sema’da ayin-i şerif okunur. Ayin ile sema yapılır. Sema’nın kendine özgü usul ve adaplarını değiştiremeyiz” şeklinde konuştu.
KONYA’YA 1 MİLYONA
YAKIN YABANCI TURİST GELDİ

Konya’nın turizm rakamlarını değerlendiren Yarar; “Ocak-Ağustos’un başında alınan rakamlara göre: giriş yapan yabancı sayısı yaklaşık olarak 500 bin. Konaklamada 700 bine yakın. Biz rakamların bunun üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Müzeye gelen ve konaklamadan giden turistleri de ekleyince sayı 1 milyona yakın” dedi. •Halil Yılmazer

Konya İl Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre; Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs), 07 - 17 Aralık 2022 tarihleri arasında Konya Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonu'nda icra edilecektir. Törenlerin bilet satışı https://biletinial.com web sitesinden 10.10.2022 Pazartesi günü itibariyle başlayacaktır.