25 Yıldır Açmadık Kapı Bırakmadı!

25 Yıldır Açmadık Kapı Bırakmadı!
 Muhabir
25 yıldır hırdavatçılık yapan Erdoğan Eskidemirci Konya’da elektrik, çeşme, korniş, boya ve tamirat arıza işleri yaparak yaşamını sürdürüyor. Kendisine ait dükkanda çilingir hizmeti de veren Eskidemirci, hırdavat malzemelerinin de satışını yapıyor.

Evden çıkarken yaşanan ufak bir dikkat dağınıklığı çilingir çağırmaya kadar gidebiliyor. Dalgınlıkla veya aceleyle evden çıkarken evin anahtarını yanımıza almak aklımıza gelmeyebiliyor. Bu gibi durumlarda çilingire başvurmak kurtarıcı oluyor.

Kapı kilidi açtırmanın gün içinde daha uygun olduğunu ancak gece saatlerinde fiyat farklılığı gösterdiğini söyleyen Eskidemirci, “Bazen gün içinde ufak tefek aksilikler başımıza gelebiliyor. Bu anahtarın kırılması olabilir veya anahtar kilitte kalabilir. Dalgınlığınıza gelip anahtarı evde unutabilirsiniz. Kapıyı çekip çıkma durumu çok olabiliyor. Böyle zamanlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çilingire genelde elemanlar gidiyor. Gerekli ekipmanlarla hizmet veriyorlar. Fiyatlar gün içinde sabit ama gece saatlerinde değişiyor” dedi.

Vatandaşların genelde anahtarlarını kaybettiklerinde veya anahtar çoğaltma işlemlerinde çilingirlerin yolunu tuttuğunu söyleyen Eskidemirci, “Anahtar çoğaltmak, kapı kilidini değiştirmek veya kilitte kalan anahtarı çıkartmak acil olduğu için anlık hizmetler verebiliyoruz ama tadilat tamir işlerinde randevu sistemi kullanıyoruz. Sektörde çalışan bulmak zorlaştı. Biz 15 kişilik ekibimizle işlere yetişmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar yapımının eskiye göre kolaylaştığının altını çizen Eskidemirci, “Makine her şeyi kendisi yapıyor. Biz en son zımparayla pürüzleri gideriyoruz. Yale ev anahtarını 15 TL’ye, Bilyalı anahtarı 20 TL’ye Fiam anahtarı 25 TL’ye Oda Anahtarını ise 20 TL’ye çıkartıyoruz” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ