12 Yıl Sonra Geri Döndü! Konya Ayakkabı Fuarı Gün Sayıyor!

12 Yıl Sonra Geri Döndü! Konya Ayakkabı Fuarı Gün Sayıyor!
 Muhabir
Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar 26-29 Ekim 2023 tarihlerinde TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek Nobel Master Shoes Ayakkabı & Çanta Moda Fuarı hakkında Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Nobel Expo Fuarcılık tarafından, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği (KASD) iş birliğinde düzenlenecek olan Nobel Master Shoes Ayakkabı & Çanta Moda Fuarı, Türkiye’de ayakkabı üretim üssü olarak kabul edilen Konya’da TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde 26-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Konya’da geçmiş yıllarda 2010 yıllarına kadar ayakkabı fuarı vardı o tarihten bu yana yaklaşık 12 yıldır ayakkabı fuarı yoktu. Biz geçen yıl ayakkabı fuarı çalışmalarımıza başladık. İnşallah güzel bir fuar olacak” dedi.

KONYA TÜRKİYE’YE YETİŞİYOR

Türkiye’deki ayakkabı sektörünün büyük çoğunluğunun Konya tarafından karşılandığını söyleyen Acar, “Konya ayakkabı sektörü olarak ihtiyacın yüzde 40’ını karşılıyor bunun yanında yurt dışına ihraç edilen ayakkabının yüzde 40’ını biz üretiyoruz. Biz ihraç ediyoruz demiyorum aracı firmalar yardımıyla Konya’da üretimi yaptırılıyor kendi markalarıyla dünyada ihracatı gerçekleştiriyorlar. Türkiye’de bildiğiniz birçok markanın ayakkabısının hemen hemen yüzde 40’ın üzerindekini biz üretiyoruz. A marka B marka dediğiniz markaların birçoğunun üretim yeri Konya. Bunun nedeni Konya’nın ayakkabı konusunda İstanbul’dan sonra bir numara olması” ifadelerini kullandı.

AYKENT AYAKKABICILAR SANAYİ İMALATTA ÖNCÜ

Konya ayakkabı sektörünün imalattan ihracata nasıl bir rol oynadığını ve imalat aşamasının detaylarından bahseden Acar, “Aykent Ayakkabıcılar Sanayisinde 1500 tane iş yerimiz var. Bunun yanında yurt içine yurt dışına çalışan ihracatçı firmalarımız var. Ve biz Konya Aykent Ayakkabıcılar Sanayisinde kaliteli, ayak sağlığına birebir ayakkabılar üretiyoruz. Çünkü içi ve dışı deri ayakkabılar üretiyoruz imalatımızın yüzde 90’ından fazlası deri ve deri gruplarıyla alakalı” diye konuştu.

Oda başkanlığına geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetleri açıklayan Acar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık iki yıldır Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı yapıyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte fuarı yapmadan önce Konya ayakkabı sektörünü nasıl tanıtabiliriz diye düşündük ayakkabı sektörünü anlatan bir tanıtım filmi hazırladık. Konyamızı, Konya ayakkabı sektörünü, sektörde üretim çeşitliliğini, üretim kalitesini, Konya sanayisinin kapasitesini anlatan güzel bir film yaptık ve bu filmin sektör gruplarına dağılımını ve yayılımını sağladık. Bununla birlikte Ticaret Bakanımıza filmimizi ilettik o da beğendi sağ olsun. Ticaret Bakanı aracılığıyla İhracat Genel Müdürlüğü’nden randevu alarak bizzat filmimizi oraya götürdük. Çekilen film dünyaya hitap etmesi bakımından 4 dilde hazırlandı. Bu filmi Türkiye’nin yurt dışındaki ülkelerde bulunan ticaret ağları vasıtasıyla dünyadaki sektör gruplarına hem dağılımını hem yayılımını sağladık. Esas amaç Konya ayakkabı sektörünün tanıtımıydı bunda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Göreve gelir gelmez fuarı yapma şansımız yoktu. Önce Konya ayakkabı sektörünü dünyadaki sektör gruplarının bilmesi gerekiyordu. Önce filmimizi yaptık geçen yıl mart ayında gösterime girdi. Hemen ardından da bu yıl 26-29 Ekim tarihlerinde ayakkabı ve moda fuarını gerçekleştireceğiz” dedi.


FUAR, KONYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Nobel Master Shoes Ayakkabı & Çanta Moda Fuarı’na katılım detaylarını paylaşan Acar, “Konya’dan 100’e yakın firmamız ve şehir dışından da gelen firmamız ve markamızla birlikte yaklaşık 140 civarında firma ve marka fuarımızda yer alacak inşallah. Konya ayakkabı sektörü gerçekten büyük bir sektör. Aykent Ayakkabıcılar Sanayisi bin 500 tane iş yerimizin olduğu bir sanayi sitesi hem istihdama büyük katkı sağlıyor hem Konya ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir sektörüz. Bunun dünyada ve Türkiye’de bilinmesi adına biz gerekli çalışmalar neyse bunları yapmaya çalışıyoruz. Sadece bir defaya mahsus değil her yıl ayakkabı moda fuarını yapmayı planlıyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

FUARDA ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER YER ALACAK

Fuarda sadece ayakkabı sektörünün olmadığını belirten Acar, “Belli markalarda çanta, deri ve deri ürünlerinin olduğu bir fuar olacak. Biz ayakkabıyı erkek, kadın, çocuk, genç ve yazlık kışlık sandalet olarak üretiyoruz. Konya özellikle mest de dünyada tek üretim merkezi olan yer ve mest de biz dünya birincisiyiz. Mest şu an dünya ülkelerinde gerçekten talep gören bir ayak giysisi, dolayısıyla inşallah biz fuarda başarılı olacağız. Ayakkabının yanında çanta, kemer, cüzdan gibi deri ve deri ürünlerinin de olduğu bir fuar olacak inşallah” dedi.

BAŞKAN ACAR’DAN KONYALILARA DAVET!

Konyalı vatandaşları ve çevre illerden gelecek olan sektör yetkililerini fuara davet eden Acar, “Ayakkabı fuarı, Konya TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26-29 Ekim tarihlerinde 4 gün devam edecek inşallah biz hem basınımızı ilerleyen günlerde bilgilendireceğiz hem de Konya esnaf sanatkârımızın ilgi göstermesi ve Türkiye’deki ayakkabı mağazacılarının perakendecilerin Konya fuarına gelmezlerse büyük bir eksiklik hissedeceklerine inanıyoruz. Dolayısıyla tüm ayakkabı sektörünü Konya’ya; Konya’mızı görmeye, sektörümüzü görmeye, yaptığımız ürünleri, ürün çeşitlerimizi mutlaka görmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

•Büşra Gültaş

Kaynak:Konya'nın Sesi