Demleme Usulüyle Sezon Hastalıklarını Önlüyor! 5 Dakika Yetiyor!
Konya esnaflarından Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, kış çayının faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı. Çeşitli doğal ürünlerin satışını yaptıklarını belirten Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, “Yöresel baharatlar ve salça helal sertifikalı ve tamamen orijinal olarak Hatay, Maraş, Antep yörelerinden geliyor. Zeytinyağı Balıkesir Ayvalık’tan yüzde yüz safi soğuk sıkım olarak geliyor. Mevsimine sezonuna göre yöresel ürünleri satıyoruz. Kışın tahin, pekmez ve özellikle kış çayları aktif olarak satılıyor. Kışın kış çayının alıcısı eksik olmuyor. Bitki çayı karışımı olarak müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR
Kış hastalıkları baş göstermeye başladığında vatandaşların sıklıkla bitki çayı almaya geldiğinin altını çizen Semiz, “Kışın hastalıklardan korunmak için vatandaşların başvurduğu ilk yöntem kış çayı tüketmektir. Kış çayımızın içerisinde birbirinden faydalı bitkiler bulunuyor. Bunlar; adaçayı, ballıbaba bitkisi, papatya, ıhlamur, hibiskus, hatmi çiçeği, kekik, biberiye, rezene, mersin yaprağı, kuşburnu, portakal kabuğu, okaliptüs, ayva yaprağı, ebegümeci, ekinezya ve çuha çiçeği. Bitkiler eşit oranda miligram şeklinde birleştirilerek bitki çayı haline getiriliyor. Kullanım şekli ise sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç defa beşer dakika kaynatılıp demlenme şekli uygulandıktan sonra tüketilebilir” dedi.
Kış çayının faydalarından bahseden Semiz, “Grip, soğuk algınlığı, nezle, kış sezonunda meydana gelen viral enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi görür, boğaz enfeksiyonları gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Vücuda zindelik, güç kuvvet ve enerji verir” diye konuştu.
–Büşra KÖSE