Yunan usulü mücver nasıl hazırlanır? İşte lezzetli kabak mücverinin sırları
Yunan usulü mücveri sıcak olarak servis edebileceğiniz gibi, yanında yoğurt veya cacık ile de sunabilirsiniz. Ayrıca limon dilimleriyle de servis yaparak taze bir tat elde edebilirsiniz.
Yunan usulü mücver tarifi ile Akdeniz mutfağının enfes lezzetlerini sofranıza taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yunan usulü mücver, Akdeniz mutfağının sevilen bir lezzetidir. Kabak mücveri olarak da bilinen bu yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte lezzetli kabak mücverinin sırları:
Kabak mücver, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle yaz aylarında taze kabaklarla yapıldığında enfes bir lezzete dönüşmektedir. Kabak mücver, Yunanistan'da böyle yapılmaktadır.
İşte kabak mücver tarifi:
MÜCVER TARİFİ VE GEREKEN MALZEMELER
-3 tane kabak
-2 yumurta
-1 tane havuç
-3-4 kaşık un
-4-5 dal taze soğan
-Dereotu
-Tuz
-Karabiber
-1 kaşık zeytinyağı
-Ayçiçek yağı (kızartma için)
MÜCVER TARİFİ, NASIL YAPILIR?
Öncelikle tüm malzemelerinizi bol suyla yıkayın. Ardından kabakları ve havucu rendeleyin. Rendelenmiş havuç ve kabakları avucunuzda sıkarak sularını çıkarın. Yumurtaları kırarak çırpın. Dereotu ve soğanları ince ince kıyın.
Ardından geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip iyice karıştırın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp birer dolu kaşık harçtan üzerine koyun ve kaşık yardımıyla yayın. Her iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun
Kaynaklar: Haberturk.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi