Yumurta haşlarken yapılan büyük hata.. Çatlaması meğer bu yüzdenmiş
Haşlanmış yumurta, sağlıklı bir besin kaynağı olup birçok faydası bulunmaktadır. Yüksek protein içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Ayrıca içerdiği vitaminler ve mineraller ile vücut için gerekli besinleri sağlar. Böylece kas gelişimini destekler, enerji seviyesini arttırır ve genel olarak sağlıklı bir yaşam için faydalıdır. Ayrıca içerdiği kolin sayesinde beyin fonksiyonlarını destekler ve göz sağlığını korur. Haşlanmış yumurta, pratik bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir ve günlük beslenme programında yer alması önerilmektedir.
YUMURTA NASIL HAŞLANIR?
Yumurtaları bir tencereye koyup, üzerlerini sadece birkaç milimetre geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyin. Harlı ateşte yumurtaları kaynatın. Fokurdamaya başlayınca da altını kapatın.
Yumurtayı suda kaynattıktan sonra rafadan olması için 2-3 dakika; kayısı kıvamı için 5-6 dakika bekletmek yetmektedir. Katı yumurta için yumurtayı kaynar suda ve kısık ateşte 12-13 dakika pişirmek gerekiyor.
BU TAKTİKLE ÇATLAMIYOR
Yumurtaları haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarmak gerekiyor. Eğer buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamaya çalışırsanız ısı değişimi nedeniyle yumurtalar çatlayacaktır. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyin ya da pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir çay tabağı koyun. Hiç olmadı, suyun içerisine 1-2 kürdan ekleyin.
Yumurtayı ocağa koyduktan 2-3 dakika sonra tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tuz sayesinde de yumurtalar çatlamayacaktır. İsterseniz karbonatta ekleyebilirsiniz.
Kaynaklar: gercekgundem.com, Youtube.com, Konyaninsesi.com.tr
Kaynak: