Yıllardır hep yanlış pişirmişiz: Tarhana topaklanıyorsa işte böyle pişirilmeli

Yıllardır hep yanlış pişirmişiz: Tarhana topaklanıyorsa işte böyle pişirilmeli
Tarhana çorbası pişirirken mutlaka aklınızda bulunması gereken tarif:

Yıllardır tarhana çorbasını yanlış pişiriyor olabiliriz. Tarhana topaklanıyorsa endişelenmeyin, çünkü doğru pişirme yöntemiyle bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. İşte tarhana çorbasını mükemmel bir şekilde pişirmenin püf noktaları:

TARHANA ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELERİ

Habertürk'te yer alan içeriğe göre; Tarhana çorbası geleneklerimizin içinde yer alan ve her evde yazdan hazırlanarak imal edilen bir gıdadır. Kış boyu soframızdan eksik olmayan oldukça yararlı bir içeriğe sahip çorbadır. Her yörede farklı katkı maddeleriyle de özgünleştirilir. Klasik tarhana çorbası nasıl yapılır sizlerle paylaşalım.

Tarhana Çorbası Malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Tarhana Çorbası Hazırlanışı:

3 yemek kaşığı tarhana 1 bardak suyla bir kapta, 1 saat ıslatılır.

Bir tencerede yağ, salça ve nane biraz karıştırılır ve üzerine ıslatılmış tarhana eklenir.

Üzerine 4 su bardağı su eklenir ve tuzu atılarak devamlı karıştırılmak suretiyle bir iki taşım kaynamadan sonra ocaktan alınır.

Servise hazırdır. Afiyet olsun!

Bu püf noktalarını dikkate alarak tarhana çorbanızı mükemmel bir şekilde pişirebilir ve topaklanma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: haberturk.com, youtube.com

Kaynak: