Yeşil fasulye yemeğini yanlış yapıyormuşuz. Meğer 1 çimdik yetiyormuş
Yeşil fasulye, hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle Türk mutfağında yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Hatta öyle ki yazın hazırlanan yeşil fasulye yemekleri buzluğa atılarak kışın da tüketiliyor.
Besin değeri yüksek olan yeşil fasulyenin yemeği yapılırken yapılan bazı hatalar ise yemeğin lezzetli olmasını engelliyor.
Genelilkle zeytinyağlı olarak tüketilen yemeğin en önemli püf noktalarından birisi doğru sıralama ile pişirmek.
Ayrıca yeşil fasulyenin lezzetini korumak için içerisine bir çimdik kimyon eklemek yeterli. Kimyon ayrıca fasulyelerin dağılmasına da engel oluyor.
Böylece fasulyeden kaynaklı yaşanan gaz problemine de çözüm oluyor.
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi:
Malzemeler:
1 kilo taze yeşil fasulye
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 buçuk yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Bir çimdik kimyon
Yapılışı:
Yeşil fasulyeleri yıkayıp uç kısımlarını keserek doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Büyük bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. İçine soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine sarımsağı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra salçayı ilave edin. Bir süre daha orta ateşte kavurduktan sonra yeşil fasulyeleri ilave edin.
Fasulyeleri sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Kimyonu ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kaynak:Haber Merkezi