Uyuz Hastalığına Bitkisel Çözüm Bu Karışımda!

Uyuz Hastalığına Bitkisel Çözüm Bu Karışımda!
 İnternet Editörü
Konya’da aktarlık yapan Azize Sinop, kış aylarında yaygınlaşan uyuzla ilgili uyarılarda bulunurken, hastalığa yakalanan vatandaşlara özel hazırladıkları bitkisel karışımını kullanmalarını tavsiye etti.

Son dönemlerde salgın haline gelmesi nedeniyle gündem olan uyuz hastalığının soğuk havaların yaşandığı kış döneminde daha da yaygınlaştığı ifade ediliyor. Şiddetli kaşıntılara neden olarak yaşam kalitesini düşüren cilt hastalığıyla ilgili bazı vatandaşlar kendince tedbir alırken, Konya’da aktarlık yapan Azize Sinop uyuzla ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle kış aylarına girilmesiyle kendilerinden kaşıntıya iyi gelen ürün talep eden kişilerin sayısının arttığını söyleyen Sinop, kişisel temizliğin önemine ve kıyafetlerin yüksek sıcaklıkta yıkanmasının gerekliliğine dikkat çekti. Uyuz olan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

‘UYUZ HASTALIĞINDA KİŞİSEL BAKIMA DİKKAT EDİN’

Konya’da uzun yıllardır aktarlık yapan Azize Sinop, kış aylarında havaların soğumasıyla uyuz hastalığının harekete geçtiğini ifade etti. Uyuz hastalığının yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürecek kadar kaşıntıya neden olduğuna vurgu yapan Sinop, “Uyuz kaşıntısı nedeniyle vatandaşlar sosyal hayatlarını yaşamakta zorlanır. Hastalığa yakalananların acil olarak kişisel temizliğine dikkat etmesi ve kıyafetlerinin hepsini belli bir sıcaklıkta yıkaması gerekir. Uyuz hastalığı, toplu kullanım alanlarından da çok hızlı bir şekilde yayılabilmektedir” dedi.

UYUZA AROMATERAPİ DEVASI!

Uyuz hastalığına yakalananlara aromaterapiden faydalanarak çeşitli yağları kullanmalarını tavsiye eden Sinop, “Aromaterapide kullandığımız birbirinden çeşitli yağlar mevcut. Bu yağlar; Çörekotu yağı, kantaron ve tatlı badem yağlarıdır. Bu yağlar tahriş olmuş cildi besler ve diğer hastalıkların önüne geçebilir. Akarın toparlanması açısından lavanta yağı, neem yağı, kekik yağı, çay ağacı yağı ve greyfurt yağı gibi yağlardan faydalanarak kullanılması uyuz hastalığını dindirecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi