Usta şeflerin sırrı açığa çıktı! Mercimek çorbası yaparken 1 kepçe ekliyorlar

Usta şeflerin sırrı açığa çıktı! Mercimek çorbası yaparken 1 kepçe ekliyorlar
Usta şeflerin mercimek çorbası yaparken uyguladığı yöntem belli oldu

Bu püf noktalarına dikkat ederek lezzetli bir mercimek çorbası yapabilirsiniz. Usta şefler mercimek çorbası pişirirken bu püf noktaları uyguluyorlar.

1. Mercimekleri önceden yıkayıp süzün. Bu sayede fazla nişastayı uzaklaştırarak çorbanın kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz.


2. Soğan ve sarımsağı iyice kavurun. Bu, çorbanın lezzetini artıracaktır.


3. Mercimekleri kaynar suya ekledikten sonra kısık ateşte pişirin ve ara sıra karıştırın. Böylece mercimekler daha homojen bir şekilde pişer.


4. Çorbanın kıvamını isteğinize göre ayarlamak için su miktarını kontrol edin. Eğer çorba fazla koyu olursa su ekleyebilirsiniz.


5. Pişirdikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı karıştırın.

TAVUK SUYU EKLEYİN

Usta şefler mercimek çorbası pişirirken normal su yerine tavuk suyu kullanıyorlar. Sizler de tavuk suyuyla mercimek çorbası pişirebilirsiniz.

TARİF

  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Karabiber, pulbiber, nane
  • 1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Tavuk suyunu tencereye alıyoruz. Kısık ateşte kaynamaya başlayınca ufak parçalara böldüğümüz havuç ve soğanı içerisine atıyoruz. Havuçlar yumuşamaya başlayınca mercimeği de ilave ediyoruz. Mercimekler pişip püre halini alana kadar kaynatıyoruz. Mercimekler de yumuşayınca tüm malzemeyi blendırdan geçiriyoruz. Tekrar ocağa alıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ilave edebilirsiniz. Koyu kıvamlı seviyorsanız hiç ilave etmeyebilirsiniz. Baharatlarını ve limon suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Çorbamız hazır, sıcak sıcak içebiliriz.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com

Kaynak: