Usta şefler uyardı! Bıçaklar ıslak kaldığında bakın ne oluyormuş…

Usta şefler uyardı! Bıçaklar ıslak kaldığında bakın ne oluyormuş…
Usta şeflerden bıçaklarla ilgili uyarı. Bıçaklar ıslak kaldığında bakın ne oluyor?

Mutfakların vazgeçilmez araçlarından biri olan bıçaklar hakkında önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Profesyonel şeflerin yaptığı araştırmalara göre, bıçakların uzun ömürlü olması ve keskinliğini koruması için belirli kurallara dikkat etmek gerekiyor.

Birincisi, bıçağın ıslak bir şekilde uzun süre bekletilmemesi gerekiyor. Islak kalan bıçaklar hem paslanmaya daha yatkın olur hem de keskinliklerini kaybederler. Bu nedenle bıçakları kullanıldıktan hemen sonra temizleyip kurulamanız, uzun ömürlü bir bıçağa sahip olmanızı sağlayacaktır.

Mutfakta yapılan yaygın hatalar arasında yer alan noktalar hakkında şeflerden uyarı geldi. Mutfaktaki olmazsa olmaz eşyalar arasında yer alan bıçaklar konusunda yapılan yaygın hata konusunda bilgi verildi.

Mutfakta kullanılan sayısız bıçak türü, kendine has bir bakım ve temizlik gerektirebilir. Özellikle de şefler için oldukça önemli olan bu durum bıçak konusunda bazı önemli ipuçlarını da beraberinde getiriyor.

Tam da bu noktada şefler bıçak kullanımında bu hatalardan kaçınmanız gerektiği konusunda uyarılarını yineledi. Bakın neden ıslak bırakmamak ya da makineye atmamak gerekiyormuş…

maxresdefault-001.jpg

Bir daha yapmayacaksınız…

Bıçağınızı yıkadıktan sonra kuru bir havlu veya mikrofiber bez ile silmeniz gerekiyormuş. Mutfak Müdürü olarak bilinen Chaya Rappoport bu konuda, "Bıçağınızı yıkadıktan hemen sonra kurulayın. Beklemesine izin vermeyin" diye uyarıyor. Bu uyarının nedeni ise hava yoluyla kurutmak bıçağın daha hızlı körelmesine ve paslanmasına yol açmasıymış.


Bıçakları temizleme konusunda yapılan diğer bir uyarı ise, keskin olması gereken herhangi bir aletin bulaşık yıkama makinesinden uzak tutulması gerektiğidir. Makinede yıkanan keskin aletler bir süre sonra körelmeyle karşı karşıya bırakabilir.

Kaynak: Ensonhaber.com, Derleme: konyaninsesi.com.tr

Kaynak:Haber Merkezi