Un helvasına lezzet katıyor... Tencereye mutlaka eklemelisiniz

Un helvasına lezzet katıyor... Tencereye mutlaka eklemelisiniz
Un helvası pişirirken aklınızda bulunması gerekenler

Un helvası yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte lezzetli bir un helvası yapmanızı sağlayacak püf noktaları:

1. Tereyağı seçimi: Un helvasının lezzetini belirleyen unsurlardan biri tereyağıdır. Kaliteli ve taze tereyağı kullanmaya özen gösterin.

2. Un seçimi: Helvanın kıvamını belirleyen en önemli unsurlardan biri de unun kalitesidir. İyi kalitede un kullanarak daha lezzetli bir helva elde edebilirsiniz.

3. Pişirme süresi: Un helvasını pişirirken sabırlı olun ve düşük ateşte kısık ateşte pişirme işlemine özen gösterin. Bu sayede helvanın kıvamını ve lezzetini koruyabilirsiniz.

4. Şeker miktarı: Helvanın tatlılığını belirleyen şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak un helvasının en önemli özelliği olan kavrulmuş unun tadını bozmamak için şeker miktarını dikkatlice ayarlamak önemlidir.

5. Antep fıstığı ve ceviz: Un helvasına lezzet katan bir diğer unsurlar ise antep fıstığı ve cevizdir. Bu malzemeleri helvanın içerisine ekleyerek hem görsel hem de lezzet açısından zengin bir helva elde edebilirsiniz.

Un helvası yaparken bu püf noktalarına dikkat ederek, misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir tat ile buluşturabilirsiniz.

TEREYAĞLI UN HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 250 gram tereyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su

TAM ÖLÇÜLÜ TEREYAĞLI UN HELVASI YAPILIŞI

  • Tereyağını geniş ve büyükçe bir tencerede eritin.
  • Kısık ateşte unu yavaşça eklerken ahşap bir kaşık ile sürekli karıştırın.
  • Un rengini değiştirene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Bu sırada suyu ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın.
  • Unun rengi değişir değişmez suyu yavaşça ilave ederken unu hızla karıştırmaya devam edin.
  • Suyu ilave ettikten hemen sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı kaşığın arkası ile tüm süreçte ezerek sürekli çevirin.
  • Pişirme işlemi devam ettikçe karışım birbirine yapışmaya, hem kaşıktan hem de tencereden ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır.
  • İyice toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

kaynak: mynet.com

Kaynak: