Türkiye'de yaşaması en ucuz şehir - Eşyasını toplayan oraya yerleşiyor

Türkiye'de yaşaması en ucuz şehir - Eşyasını toplayan oraya yerleşiyor
Son dönemde birçok kişinin yerleştiği şehir belli oldu. O şehirdeki konut fiyatlarını duyan oraya yerleşiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayat pahalılığı ve yüksek ev fiyatları nedeniyle farklı illere taşınma arayışında olan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla Mahalle Gönüllüleri hareketini başlattı. Bu proje kapsamında, 2 bin gönüllü ile çalışan belediye, turizm rehberliği, kenti güzelleştirme, yaşlılara, şehit ve yetim ailelerine ziyaret, YKS deneme kitapçığı dağıtma ve tercih noktaları oluşturma, temizlik faaliyetleri, akademik danışmanlık, sosyal hizmetler ve sokak hayvanlarını besleme gibi birçok etkinlikte yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin amacının gönüllülük bilincini yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Bu sayede belediye, Türkiye'nin en ucuz büyükşehirlerinden biri olarak tanınıyor. Mahalle Gönüllüleri hareketi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz hizmetler vererek hayat standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

Başkan Alinur Aktaş, konuyla ilgili rakamları ise şöyle açıkladı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Besaş Halk Ekmek, 5 büyükşehirden kilogram bazında en ucuz ekmeği satıyor.


İstanbul ile Ankara’da kilogramı 20 TL, Antalya’da 21,43 TL, İzmir’de de 23,81 TL. Besaş Halk Ekmek ise 18,75 TL’yle en ucuzu oluyor.
Yine beş büyükşehir arasında 3 yıldır en ucuz toplu taşıma hizmeti de Bursa’da veriliyor. Buna öğrenci, indirimli, öğrenci abonman ve diğer abonmanlar da dahildir. Öğrencilerin toplu taşıma ücretlerine uzun zamandır zam uygulanmadı hatta indirim yapıldı.

2017 yılı Ekim ayında 1,75 TL olan fiyat aynı yıl Kasım ayında 1,50 TL’ye düşürülerek ilk indirim uygulandı. Bu fiyat 2018 Kasım ayında 1,35 TL’ye indirilirken, 2021 Nisan ayında 1,50 TL’ye çıkarıldı. Ancak bu bile Başkan Aktaş’ın göreve geldiği zamanki fiyatın altında.
Şuan ise Bursa’da öğrenci abonman 200 TL, öğrenci tek biniş 6 TL ve tam tek biniş 12 TL.

Kaynak:Olay.com.tr - Bursa Büyükşehir Belediyesi Resmi İnternet Sitesi

Kaynak:Haber Merkezi