Türk kahvesini böyle yapmalısınız! Fincanından adeta köpük taşıyor

Türk kahvesini böyle yapmalısınız! Fincanından adeta köpük taşıyor
Türk kahvesi pişirmenin püf noktalarını dikkate alarak, kendinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir kahve deneyimi yaşatabilirsiniz

Türk kahvesi, ülkemizin geleneksel içeceklerinden biri olup, lezzetiyle birçok kişiyi hayran bırakmaktadır. Ancak, gerçek bir Türk kahvesinin lezzetini yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. İşte, sizi hayran bırakacak Türk kahvesi pişirmenin püf noktaları:

En güzel sohbetlerin eşlikçisi, tadı da hatırı da sayılır bir içecek olan Türk kahvesinin bol köpüklüsü makbuldür. Kahve pişirmek çok basit gibi görünse de aslında birçok kişi gerçek kıvamını tutturamaz.

İYİ BİR KAHVE İÇİN BAKIR CEZVE KULLANIN


Lezzetli bir kahve içmek istiyorsanız pişirme aşamasında mutlaka bakır cezve kullanmalısınız. Cezvenin büyüklüğünü ise kaç bardak kahve yapacağınıza göre belirlemelisiniz.

Köpüklü bir Türk kahvesi için ise soğuk su kullanmak şart. Lezzetini bozmamak için ise musluk suyu değil hazır su kullanmanız tavsiye edilir.

KIVAM İÇİN KAHVENİN ORANINI DOĞRU BELİRLEYİN


Bir fincan Türk kahvesi için dolu dolu 2 çay kaşığı kahve kullanmalısınız. Böylelikle kahvede doğru kıvamı tutturmuş olacaksınız. Sonrasında damak tadınıza göre şeker ilavesi yapabilirsiniz.

Kahveyi pişirirken ise sabırlı davranmalısınız. En lezzetli kahve kısık ateşte, usul usul pişendir. Bu yüzden ocağın en küçük gözünü, en kısık seviyeye getirin ve bakır cezvenizi üzerine yerleştirin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra yaklaşık 4 dakika boyunca cezveye dokunmayın. Kahve kabarınca cezveyi ocaktan alın ve fincanlara köpüğü eşit olacak şekilde dağıtın. Sonrasında kalan kahveyi bir kez daha kaynatın ve fincanlara pay edin. Afiyet olsun!

Türk kahvesi, küçük fincanlarda ve yanında su ile servis edilmelidir. Ayrıca, kahvenin yanında bir dilim çikolata veya Türk lokumu da sunulabilir.

Kaynak: