Sucuğun çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Tavaya 1 bardak ekleyin

Sucuğun çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Tavaya 1 bardak ekleyin
Sucuğun çok daha lezzetli olmasını sağlayacak tüyo. Bu teknikle hazırlanan sucuk çok daha lezzetli oluyor. İşte lokum gibi sucuk tarifinin detayları

Sucuk yaparken en önemli detaylardan biri, sucuğun lezzetini artırmak için kullanılan malzemelerdir.

Bu noktada, sucuğun lezzetini artırmak için kullanabileceğiniz pratik bir tüyo paylaşacağız.

Sucuğunuzun çok daha lezzetli olmasını sağlayacak bu tüyo için yapmanız gerekenler ise oldukça basit.

SULU SUCUK TARİFİ

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi İçin Malzemeler
İstenilen miktarda dilimlenmiş sucuk (4/1 kangal sucuk)
Yarım çay bardağı su
Arzuya göre biraz yağ (Şart değil)
Yine arzuya göre 1-2 damla limon suyu (Şart değil)

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi Nasıl Yapılır?

Sucuğu istediğiniz şekilde dilimleyin (daire,yarım daire ) ..dilimlenen sucukları tavaya dizip sucukların üstüne de su ekleyin.
Su sucuk dilimlerini çok hafif aşabilir ama çok da su eklemeyin
Tavanın altını açın su kaynayınca sucukları ters yüz ederek kısık ateşte pişirin…(sucuklar suyu çekip yağa kaldığı zaman isteyen tavaya biraz yağ eklemesi yapabilir)
Tavayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce isteyen tavadaki sucuğun suyuna 1-2 damla limon suyu eklemesi yapabilir
Bu işlem tavada ki sucuğun yağında lezzet patlaması yaparak sucuğa çok güzel bir aroma verecektir ama dediğim gibi bunu yapmak çok da şart değil…
İsteyen arzu eden sucukları su ile beraber 2+2 toplamda 4 dakika pişirip sucukların haşlama suyunu lavaboya süzüp tavadaki sucuklara tereyağ eklemesi de yapabilir.
Bence yine hiç gerek yok ama isteyen pişmek üzere olan sucukların ortasına yumurta kırıp tavanın üstünü de bir kapak ile örterek sucuklu yumurtada pişirebilir.
Bu işlemde yumurtanın beyazı pişip sarısı katılaşmadan sarıları bozulmadan tava ocaktan alınmalıdır ..
Afiyetler olsun…

Kaynak: