Sivaslılar bu işi biliyor... Mercimek köftesinin dağılmasını önleyen tüyo

Sivaslılar bu işi biliyor... Mercimek köftesinin dağılmasını önleyen tüyo
Mercimek köftesi hazırlarken aklınızda bulunması gereken tüyolar; Bu tekniklerle hazırlanan mercimek köftesi asla dağılmıyor

Mercimek köftesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar vardır. Bu tüyolar sayesinde, mercimek köftesi hem lezzetli hem de sağlam bir kıvamda olacaktır.

İşte bu tekniklerle hazırlanan mercimek köftesi asla dağılmıyor.


Mercimek köftesi için kullanacağınız bulgurun kalitesi ve cinsi önemlidir.

Mercimek köftesi malzemelerini bir araya getirdikten sonra iyice yoğurmalısınız.

Mercimek köftesi karışımından aldığınız parçaları avuç içinde sıkıca sıkarak şekillendirin. Bu sayede köftenin dağılmadan sıkı bir şekilde toparlanmasını sağlayabilirsiniz.

Mercimek köftesi karışımını şekillendirdikten sonra buzdolabında dinlendirmeniz, köftenin daha da sağlam bir yapıya sahip olmasını sağlayacaktır.

Mercimek Köftesi Malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (isteğe göre biber salçası)
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Mercimek köfte yapılışı;

  • Mercimekler yıkanır ve tencereye alınarak üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Bulgurun suyu çekince içine bulgur atılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat bekletilir.
  • Tavamıza ince kıyılmış soğanları atalım, sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar pişirelim sonra içine salça ilave 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Yarım saat beklettiğimiz mercimeklere pişirdiğimiz salçalı soğanı, tuz ve baharatlar ilave edelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edelim. Yemek kaşığımızla hepsini karıştıralım.
  • Hazırladığımız malzememizi el yakmayacak kıvama geldiğinde yoğurma işlemi yapalım. (Avcumuza alıp şekil verelim)
  • Şekil verdiğimiz köftelere marul, roka yaprakları üzerine dizilir.

Kaynak: haberturk.com, youtube.com, konyaninsesi.com.tr

Kaynak: