Sırrı falan yokmuş; Tencereye ekleyin kuru fasulye lokanta usulü oluyor ve iyi pişiyor
Lokanta usulü kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak evde yapmaya kalkıştığınızda bazen istediğiniz lezzeti yakalayamayabilirsiniz. İşte tam da bu noktada, kuru fasulyenin püf noktaları devreye giriyor. Meğer sırrı buymuş!
Öncelikle kuru fasulyeyi haşlamadan önce en az 6-8 saat suda bekletmek, fasulyenin daha kolay pişmesini sağlar. Bu aşama, fasulyenin yumuşaması ve pişme süresinin kısalması için oldukça önemlidir. Ayrıca, haşlama suyuna biraz tuz eklemek de fasulyenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Kuru fasulyeyi pişirirken kullanacağınız tencerenin de önemi büyüktür. Geniş ve derin bir tencere tercih etmeniz, fasulyenin daha homojen bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Ayrıca, düşük ateşte uzun süreli pişirme, kuru fasulyenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Fasulyenin suyunu süzmeden önce içine biraz limon suyu eklemek, hem fasulyenin rengini korumasına hem de sindirilebilirliğini arttırmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, pişirme sürecinin sonunda içine ekleyeceğiniz birkaç damla zeytinyağı da kuru fasulyenin lezzetini zirveye çıkaracaktır.
KURU FASULYE TARİFİ
Kuru Fasulye Malzemeler:
1 kâse kuru fasulye
500 gram kuşbaşı
1 orta boy kuru soğan
2 sivri biber
1 kırmızı biber
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
İsteğe göre baharat
Tuz
Kuru Fasulye Yapımı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın.
Sabah bol suda yıkayıp haşlamak için tencereye alın.
Eti düdüklü tencerede haşlamaya alın.
İkisi de haşlandıktan sonra bir tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanlar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra etler içerisine konur.
Biberler eklenip salça ilavesiyle kavrulmaya devam edilir.
Fasulye ve domates eklenip baharat ve tuzu konur.
Etin kalan suyunu ekleyip pişirmeye devam edilir.
Piştikten sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak: