SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilerin zammını ağzından kaçırdı! Net rakam sızdı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilerin zammını ağzından kaçırdı! Net rakam sızdı
SGK Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında net rakam vererek emekliye kötü haberi açıkladı. Milyonlarca emekliyi üzecek zam oranı belli oldu

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı büyük merak konusu olmuş durumda. Milyonlarca emekli maaş zammının belli olacağı 3 Temmuz’a gözünü çevirdi. 6 aylık enflasyon verisinin netleşmesi ile maaş zamları da belli olacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında net rakam vererek emekliye kötü haberi açıkladı.

EMEKLİNİN SEVİNCİ BAŞKA BAHARA KALDI

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında emeklilere maaş zammı yapılsa da 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı alan emekliye yüzde 33’lük bir zam yapılmıştı. Kök aylık sorunundan dert yanan emekliler maaşlarına ekstra bir artış beklentisi içerisindeydi.

emekli201-1-13.jpg

EMEKLİYE REFAH PAYI ÖDEMESİ YOK

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘refah payı yok’ söyleminde bulunarak ekstra zam kapısını tamamen kapatmıştı. Ekonomik politikadan ötürü 6 aylık enflasyon farkı dışında bir artışı olmayacağı ise kesinleşti.

5 aylık enflasyon farkına göre emeklinin yüzde 22,72 oranında maaş zammı belli olmuştu. 3 Temmuz’da Haziran ayı enflasyon verisinin de açıklanması ile emekli maaşlarında yeni rakam ortaya çıkacak.

emekli207-2-15.jpg

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon beklentisini yüzde 25,31 olarak açıklanmıştı. Emekliler Temmuz ayına kadar bir sürpriz beklentisi içerisinde olsa da SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un nisan ayı itibarıyla tekrarladığı senaryo olacak gibi görünüyor.

Erdursun, “Ben 15 Nisan'da şöyle bir şey yazmıştım sosyal medyadan büyük ihtimalle SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25, memur emeklilerine yüzde 20 ve asgari ücrete de artış yapılmayacak gibi öngörüyoruz demiştik. Biz nereden bilelim ki böyle bir enflasyonun çıkacağını sadece TÜİK'in bu yönde enflasyon açıklaması yapacağını düşünüyorduk” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi