Şeker pare yaparken bilmeniz gerekiyor. Dağılmasını önleyen tüyo
Şekerpare tatlısını bu püf noktalarını dikkate alarak hazırladığınızda, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir tatlıyla mutlu edebilirsiniz.
Şekerpare tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de tadıyla herkesi cezbeden bu tatlıyı evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. İşte şekerpare tatlısı yapmanın püf noktaları:
Püf Noktaları:
- Hamurunuzun kıvamını ayarlamak için unu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Şerbeti soğuk tatlıya sıcak olarak dökün, bu sayede şekerpareleriniz daha lezzetli olacaktır.
- Fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine şerbeti dökerken dikkatli olun, şerbetin her tarafına eşit şekilde yayılmasına özen gösterin.
ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
1, 5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
ŞEKERPARE TARİFİ
Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
Kaynak:Haber Merkezi