Satışları patladı! Salça güzel olsun diye bundan ekliyorlarmış.

Satışları patladı! Salça güzel olsun diye bundan ekliyorlarmış.
Salça ve turşu mevsiminin gelmesi ile birlikte gizli tarifler de ortaya çıkmaya başladı. Satışları patlayan üründen alanların salçası harika oluyor. Peki işin sırrı ne?

Salça yapma mevsimi geldi ev hanımları soluğu market ve pazarlarda aldı. Yıl boyunca kullanılacak salçalarını en iyi şekilde yapmak isteyen hanımlar püf noktalarını araştırmaya başladı.

Salçanın daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının püf noktalarından bir tanesi de kaya tuzu. Özellikle Canan Karatay’ın da önerdiği kaya tuzunda son günlerde satış patlaması yaşanıyor.

Hanımlar domatesle birlikte kaya tuzu almadan hazırlıklara başlamıyor. Kaya tuzunda ise kaliteli seçmek çok önemli.

KAYA TUZUNUN FAYDALARI

  • Kan basıncının dengelenmesini sağlar.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Kas kramplarının azalmasını sağlar.
  • Solunum hastalıkları açısından faydalıdır.
  • Dişlerin beyazlatılmasına imkan sunar.
  • Stresi azaltır.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Damar sağlığını korur.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Mide bulantısına iyi gelir.

salca.jpg

İŞTE CANAN KARATAY’IN SALÇALIK TARİFİ:

MALZEMELER

5-10 kilo domates

Kristal kaya tuzu

Sızma zeytinyağı

TARİFİ

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan, iri iri doğrayıp, geniş bir tencerenin içine koyun.

Tencereyi orta ısıdaki ocağın üstüne koyup, ara sıra karıştırarak, kaynamaya başlamasını bekleyin ve kaynamaya başlayınca ateşi kısın, ara sıra karıştırıp dibinin tutmasını önleyerek suyunu çekene kadar(60-90 dakika) kısık ateşte kaynatın.

Daha sonra ateşi söndürüp tencereyi soğumaya bırakın.

Domatesler soğuduktan sonra ince delikli bir süzgeçten, iyice ezdirerek süzün. Süzdüğünüz domatesleri çelik, emaye veya cam bir tepsiye dökün, üzerine tuz serpin ve temiz bir tülbent bezle örtüp, güneşe bırakın. Salçayı her gün karıştırarak, güneşte bekletip, katılaşmasını sağlayın.(Ortalama 3-5 gün)

Salça koyu bir kıvama geldiğinde cam saklama kaplarına doldurun. Üzerine ince bir tabaka halinde zeytinyağı dökün ve kapağını kapatıp buzdolabında saklayın.

Kaynak: Akşam

Kaynak:Haber Merkezi