Patlamış mısır yapmanın püf noktası: Dibi tutmasın istiyorsanız... İşte işin sırrı

Patlamış mısır yapmanın püf noktası: Dibi tutmasın istiyorsanız... İşte işin sırrı
Patlamış mısır yaparken aklınızda bulunması gereken öneri: Bu teknikle hazırlanan patlamış mısır çok daha iyi oluyor

Ulusalpost.com'un derlediği bilgilere göre; Patlamış mısır yapmak, keyifli bir atıştırmalık alternatifi olabilir. Ancak dibi tutmayan, her biri tamamen patlamış ve lezzetli mısır tanelerine sahip olmak için doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte patlamış mısır yapmanın püf noktaları ve tarifi:

Malzemeler:


- Mısır taneleri
- Tencere veya büyük bir tava
- Tavaya sığacak kadar sıvı yağ (tercihen mısır yağı)
- Tuz veya isteğe bağlı diğer baharatlar

Yapılışı:

1. Tencere veya tavayı orta ateşte ısıtın. Eğer tencere kullanacaksanız, tencerenin altını kapatmadan önce içine sıvı yağı ekleyin.

2. Isınan tencereye veya tavaya mısır tanelerini ekleyin. Tavaya sığacak kadar mısır eklemeye özen gösterin, fazla mısır tavada eşit şekilde patlamasını engelleyebilir.
3. Mısır tanelerinin üzerine tuz veya isteğe bağlı diğer baharatları serpin.
4. Tencerenin kapağını veya tavanın üzerini kapatarak mısırların patlamasını bekleyin. Patlama sesi kesildiğinde ateşi kapatın ve birkaç dakika daha tencerenin veya tavanın üzerinde tutun, böylece son patlayan mısırlar da patlayabilsin.
5. Patlamış mısırları servis kabına alarak sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

PATLAMIŞ MISIRIN 5 FAYDASI

1. Lif Kaynağı: Patlamış mısır, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sistemi sağlığı için önemlidir ve tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

2. Antioksidan İçeriği: Patlamış mısır, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir ve kronik hastalıkların riskini azaltabilir.

3. Düşük Kalorili Atıştırmalık: Patlamış mısır, düşük kalori içeriği ile ideal bir atıştırmalık seçeneğidir. Sağlıklı bir diyet programı içinde yer alabilir ve abur cubur tüketimini azaltmaya yardımcı olabilir.

4. Glutensiz ve Doğal Bir Atıştırmalık: Glutensiz bir besin olan patlamış mısır, gluten intoleransı veya çölyak hastalığı olan bireyler için uygun bir atıştırmalık seçeneğidir. Ayrıca, işlenmemiş ve doğal bir besin olması da tercih edilme sebeplerinden biridir.

5. Kolesterol İle Mücadele: Patlamış mısırın içeriğinde bulunan bazı bileşenler, kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir. Bu da kalp sağlığı için faydalı olabilir.

Kaynak: