Patatesin yanına koyunca bakın ne oluyor? Patatesi uzun süre saklama tekniği

Patatesin yanına koyunca bakın ne oluyor? Patatesi uzun süre saklama tekniği
Patatesin uzun süre taze kalmasını istiyorsanız mutlaka yanına koyun! Patates ne filizleniyor ne çürüyor

Filizlenmiş patateslerin tüketilmesi sağlık açısından riskli olabilir. Filizler, solanin adı verilen bir toksin içerir ve bu toksin insan sağlığına zararlı olabilir. Bu nedenle, filizlenmiş patateslerin tüketilmesi önerilmez. Peki ama patateslerin filizlenmesi nasıl önlenir?

PATATESLERİN YANINA ELMA KOYUN

Mynet.com sitesinde dikkat çeken bir uyarı paylaşıldı. Patateslerin yanına elma konulması durumunda ne gibi bir etkisi var?

Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olacak ve çimlenmenin önüne geçecektir. Eğer bu şikayetten siz de sık sık yakınıyorsanız patatesleri beklettiğiniz sepetinizin içine bir adet elma koyun...

Doğranmış patetesleri kararmadan koruyor

Elma dilim ya da kızartmalık patates dilimlerini bu halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengiye döner.

Eğer bu durumun yaşanmasını istemiyor ve patateslerin taze görünümlerini saklamalarını istiyorsanız bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

Soğan koymayın

Patateslerin çabuk bozulmasını istemiyorsanız onu soğanla aynı yere koymamalısınız. Çünkü patates soğanın kokusundan ötürü daha çabuk bozulmaya meyillidir.

TEYİT EDİLDİ DOĞRULANDI

yasemininmutfagindan.com sitesinde aktarılanlara göre; Patateslerin filizlenmemesi için kullanılabilecek pratik yöntemlerden birisi de patateslerin yanında bir adet yeşil elma koyulmasıdır.

Yanlarına yeşil elma koyulan patateslerin filizlenmeleri ve buruşmaları engellenir. Bu yöntem yaklaşık 2 ay boyunca patateslerin filizlenmesini önler.

Ancak bu yöntemde patateslerin ve elmanın sağlamlığı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Aksi halde hem patateslerde hem de elmalarda küflenme ve çürüme gibi problemler ortaya çıkabilir.