Pastanelerin sır gibi sakladığı lezzet tüyosu; Elmalı kurabiye bu tarifle dağılmıyor

Pastanelerin sır gibi sakladığı lezzet tüyosu; Elmalı kurabiye bu tarifle dağılmıyor
Bu tarifle hazırlayacağınız elmalı kurabiyeler, pastanelerdeki gibi dağılmadan mükemmel bir görünüme ve lezzete sahip olacak.

Elmalı kurabiyenin mükemmel bir lezzete sahip olmasının sırrı, doğru malzemelerin doğru ölçülerde kullanılması ve dikkatli bir şekilde hazırlanmasından geçmektedir. Bu tarif, pastanelerin sır gibi sakladığı lezzet tüyosunu sizinle paylaşarak, evinizde mükemmel bir elmalı kurabiye yapmanızı sağlayacak.

Elmalı Kurabiye Malzemeler;

  • 1 paket margarin (250 gr).
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • 1 çay bardağı yoğurt.
  • 5 su bardağı un.
  • 1 kase dövülmüş ceviz.
  • 1 çay bardağı pudra şekeri.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya.
  • 2 adet elma.
  • 3 yemek kaşığı toz şeker.
  • 1 tatlı kaşığı tarçın.
  • Pudra şekeri.

Elmalı Kurabiyenin Yapılışı;

  • Elmaları rendeleyelim ve tavaya aktaralım.
  • Tavaya aldığımız elmaların üzerine toz şekeri ilave edelim.
  • Elmalar suyunu çekerken ceviz ve tarçını koyalım. Kaşıkla karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
  • Hamur kabımıza margarini ve pudra şekeri koyalım ve karıştıralım.
  • Sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım.
  • Unu ekleyelim. Unu eklerken parça parça ekleyip kulak memesi kıvamına getirelim.
  • Hamuru bölelim. Merdane yardımıyla hamuru açalım.
  • Sekiz parça olacak şekilde açtığımız hamuru bölelim.
  • Böldüğümüz parçaların üzerine 1 tatlı kaşığı elmalı karışımı koyup, rulo şeklinde saralım.
  • Fırınımızı 180 derece ayarlayıp ısıtalım.
  • Isınan fırına elmalı kurabiyemizi koyalım.
  • Pişen elmalı kurabiyemizin üzerine pudra şekerini serpelim.
  • Elmalı kurabiyemiz servise hazır.

Elmalı Kurabiyenin Püf Noktası;

  • Margarinimiz oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Fırında pişen elmalı kurabiyemiz pembeleşmeye başladığın da fırından alalım.

Kaynak: haberturk.com

Kaynak: