Otomotiv devi iflas etti! Kimse bu iflas kararını beklemiyordu

Otomotiv devi iflas etti! Kimse bu iflas kararını beklemiyordu
Otomotiv sektöründe yaşanan son gelişmeler endişe verici boyutlara ulaştı. Ekonomik krizin etkileriyle birlikte pek çok şirket iflasın eşiğine gelirken, sektör devi olan birçok firma da maalesef benzer bir kaderi paylaşmak zorunda kaldı.

Son olarak ABD merkezli elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors'un iflas başvurusu yapması, sektördeki belirsizliği bir kez daha ortaya koydu.

Bu gelişmeler, otomotiv endüstrisinin içinde bulunduğu zorlu koşulları gözler önüne seriyor. Küresel ekonomik krizin etkileriyle birlikte tedarik zinciri sorunları, malzeme temininde yaşanan sıkıntılar ve talep düşüşü gibi faktörler, sektörde faaliyet gösteren firmaları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

kamusonhaber.com.tr sitesindeki habere göre; ABD'li elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors (RIDE.O) Foxconn ile arasında anlaşmazlığı çözemeyince iflas koruması başvurusu yaptı.

İflas başvurusunun ardından Lordstown Motors kendini satışa çıkardı. Otomotiv devi, Foxconn’u dolandırıcılık yapmakla ve elektrikli araç üreticisine 170 milyon dolara kadar yatırım yapma anlaşmasına uymamakla suçladı. Foxconn geçmişte Lordstown'a yaklaşık 52,7 milyon dolar yatırımda bulunmuştu.

Kaynak: