Otomotiv devi iflas etti. Firma sektörün öncüleri arasında yer alıyordu

Otomotiv devi iflas etti. Firma sektörün öncüleri arasında yer alıyordu
Otomotiv devinden iflas haberi

Dünya genelinde iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Ulusalpost.com'un aktardığı habere göre; Otomotiv devinden iflas kararı. Dev şirketin iflası herkesi şaşkına uğrattı

Peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Dev bir şirketin daha iflas ettiği öğrenildi. Yeniçağ'ın geçtiği habere göre; Otomotiv endüstrisinin efsane markası bir firma daha iflas etti.

EKONOMİK KRİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Pandemi sonrası tüm dünyayı etkileyen ekonomik kriz, Lordstown Motors'u da derinden etkiledi. Artan maliyetler ve azalan satışlar şirketi zor durumda bıraktı. Küçülme çabaları başarısız olunca, şirket son çare olarak iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

FOXCONN İLE ANLAŞMAZLIK YAŞANMIŞTI

Lordstown Motors'un iflasında, Tayvan merkezli elektronik devi Foxconn ile yaşanan anlaşmazlık önemli bir rol oynadı. Foxconn, Lordstown Motors'a 52,7 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Ancak Lordstown Motors, Foxconn'un beklentilerini karşılayamadığı için Foxconn yatırımlarını geri çekti. Bu durum, Lordstown Motors'un finansal açıdan çöküşünü hızlandırdı.

DOLANDIRICILIK SUÇLAMALARI BULUNUYORDU

Lordstown Motors, Foxconn'u yatırım taahhütlerini yerine getirmemekle ve dolandırıcılıkla suçladı. Şirketin iflas etmesi sonrası geleceğinin nasıl şekilleneceği belirsizliğini koruyor. Bu belirsizlik, elektrikli araç endüstrisindeki diğer yatırımcıları da tedirgin ediyor.

Kaynak: Yeniçağ

Kaynak:Haber Merkezi