Orkideyi hızlı büyüten öneri! Çiçek çok daha hızlı açıyor ve solmuyor

Orkideyi hızlı büyüten öneri! Çiçek çok daha hızlı açıyor ve solmuyor
Orkide yetiştirmek, doğru bakım ve dikkat gerektiren bir süreçtir. Orkideyi hızlı büyütmek ve çiçeğin daha hızlı açmasını sağlamak için bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte o püf noktalar

Orkideyi hızlı büyüten önerileri ve dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için derledik.

1. Işık: Orkideler, doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Ancak yeterli miktarda ışık alması da önemlidir. Orkideyi hızlı büyütmek için, yarı gölge bir ortamda bulundurulmalıdır.

2. Sulama: Orkidelerin sulama ihtiyacı oldukça düşüktür. Saksı içindeki köklerinin kurumasını bekleyerek sulama yapılmalıdır. Aşırı sulama orkidelerin köklerinin çürümesine neden olabilir.

3. Sıcaklık: Orkideler, ılıman sıcaklıkta yetişirler. Geceleri düşen sıcaklık orkide için faydalıdır. Ancak aşırı soğuk ortamlardan korunmalıdır.

4. Havalandırma: Orkideyi hızlı büyütmek için sık sık havalandırılmalıdır. Hareketli bir hava, orkidelerin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur.

5. Gübreleme: Orkideler, düzenli aralıklarla az miktarda gübrelenmelidir. Ancak gübreleme konusunda dikkatli olunmalıdır, aşırı gübre orkideye zarar verebilir.

Orkide Nasıl Çiçeklendirilir?


Orkide, çiçeklerini döktükten sonra bir müddet durur. Dinlenme fazı olarak da bilinen orkidenin uykusu, ortalama 6-9 ay sürer. Uyku aşamasında kaliteli ve doğru bakım yapılırsa, orkideniz tekrar çiçeklenecektir. Orkidede oluşan sararmış yaprak ve çiçek saplarını, mutlaka steril bir makas yardımıyla temizleyin. Aksi takdirde bitkinin geri kalanı da enfeksiyon kapabilir. Doğru sulama ve ortam koşulları sağlandığında orkidenin çiçek tomurcukları 6-8 hafta içinde oluşmaya başlar. Toplam çiçeklenme süresi ise 5 aydır. Çiçeklerin döküldüğü yerden ya da sararmaya başlayan sapların 2,5 cm altından başlayarak budama işlemini yapabilirsiniz.

Kaynak: konyaninsesi.com.tr, Lezzet.com.tr

Kaynak: