Nohut, Kuru fasulye, Pirinç böcekleniyorsa bunu yapın! Hemen temizleniyor

Nohut, Kuru fasulye, Pirinç böcekleniyorsa bunu yapın! Hemen temizleniyor
Nohut, kuru fasulye ve pirinç en çok tüketilen bakliyatlar arasında yer alır. Bu bakliyatların böceklenmesini önleyecek yöntemleri sizler için derledik.

Bakliyatlar, besleyici değerleri ve kolayca tüketilebilir olmaları nedeniyle birçok insanın günlük beslenme programında önemli bir yer tutar. Özellikle nohut, kuru fasulye ve pirinç, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak bu değerli besin kaynakları, depolandıkları ortamlarda böceklenme riski ile karşı karşıyadır. Bu nedenle, bu bakliyatların böceklenmesini önlemek için uygulanabilecek yöntemler oldukça önemlidir.

Bakliyatların böceklenmesini engellemek için ilk adım, depolama koşullarının doğru bir şekilde belirlenmesidir. Bakliyatlar, nemli ortamlarda depolanırlarsa kolayca böceklenme riski ile karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, bakliyatların depolandığı alanın nem oranı düşük tutulmalı ve havalandırma sağlanmalıdır. Ayrıca, depolama kaplarının sıkıca kapatılması da önemlidir.

Haberciniz.biz sitesinde aktarılanlara göre; Esansiyel yağlar bu haşere sorunlarının ve böceklerin ortadan kaldırılmasında da değerli müttefiklerimiz olabilir. Güve gibi küçük kanatlı böceklerin ve evdeki en sevdiği yerler olan kilerleri veya gardıropları bu esansiyel yağlar sayesinde koruyabiliriz.

KİLER VE GIDA GÜVELERİNE KARŞI DOĞAL YÖNTEM

Gıda güveleri için ilk çare, kilerde esansiyel portakal yağına batırılmış gazlı bez kareleri kullanmak ve her rafa kavanozların arasına birkaç adet bu bezleri koymaktır.

Başka bir çözüm ise gazlı bez veya pamuklu bir mendil üzerine 15 damla lavanta yağı dökmek ve yine aynı şekilde kiler ve dolapların içinde kullanmaktır.


MOBİLYA GÜVELERİNE VE BÖCEKLERİNE DOĞAL ÇÖZÜM

Öte yandan sorunu gidermek için sadece bunun yeterli olacağını düşünmüyorsanız ya da mobilyalarınızda da aynı sorunun olduğunu gördüyseniz şu yöntemi da uygulayabilirsiniz. 5 damla okaliptüs yağı veya çay ağacı yağı eklediğiniz 1 bardak beyaz sirke ile mobilyaları ve raflarını silin ya da bu karışımı bir sprey şişesine doldurup sorunlu bölgelere püskürtün. Ardından bölgeleri kurulayın.

GARDIROP VE GİYSİ GÜVELERİNE KARŞI DOĞAL ÇARE

Dolaplarda veya şifonyerlerde de benzer böceklere rastlamak mümkündür. Bu durumlarda da , uçucu yağlar bu tür böcekleri kovmak için çare oluyor.


Örneğin paçuli yağı son derece kokuludur ve böcekleri kovar ayrıca doğrudan giysilere de püskürtülebilir. Bunun yağın evinizdeki bitkiler için de önemli faydalı işlevleri olacaktır, çünkü parazitleri, böcekleri, bakterileri, mantarları ve otçul hayvanları uzaklaştırır. Yine, selvi veya sedir ağacının esansiyel yağı, giysilerden ve gardıroplardan tahta kurtlarını çıkarmada çok etkilidir.

Sorununuza göre esansiyel yağ seçerek evdeki böcek sorununu kolayca çözebilirsiniz!

Kaynak: