Mısırın pişme süresini kısaltıyor! Mısır böyle haşlandığında çok daha lezzetli oluyor

Mısırın pişme süresini kısaltıyor! Mısır böyle haşlandığında çok daha lezzetli oluyor
Mısırın pişme süresini kısaltmak ve daha lezzetli bir sonuç elde etmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Düdüklü tencere, yüksek basınç altında çalışarak pişirme süresini kısaltır ve besinlerin lezzetini korur. Mısırı düdüklü tencerede haşlamanın pratik bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Düdüklü tencerede mısır haşlamak için öncelikle tencerenin içerisine su ekleyin. Ardından temizlenmiş ve kabukları soyulmuş mısırları suyun içerisine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve mısırların yaklaşık olarak 5-7 dakika arasında pişmesini bekleyin.

Düdüklü tencerede mısır haşlamanın avantajlarından biri de mısırın besin değerlerini korumasıdır. Yüksek basınç altında pişirme işlemi, besinlerin kaybını en aza indirir ve mısırın lezzetini ve dokusunu korur.

maxresdefault-001.jpg

HAŞLANMIŞ MISIRIN FAYDALARI

  • Bağışıklık sisteminin güçlendirir.
  • Antioksidan açısından oldukça zengindir.
  • Lif bakımından zengin olduğu içi form tutmak isteyen kişiler tüketebilir.
  • Yüksek kolesterolü dengelemede etkilidir.
  • Toksinlerin kolayca vücuttan atılmasını sağlar.
  • Retina sağlığına olumlu etkileri bulunan haşlanmış mısır görme fonksiyonlarını iyileştirir.
  • Yaşlanmaya ortaya çıkan osteoartrit ve romatizma rahatsızlıklarının etkilerini hafifletir.
  • Sistit, kolik ve gut rahatsızlarında olumlu etkileri vardır.
  • Kemik gelişiminde fazlasıyla etkilidir.
  • Sindirim sisteminin hızlı çalışmasını etkiler.
  • Bağırsak parazitlerinden kısa sürede kurtulmanızı sağlar.
  • Mide asidinin dengelenmesini sağladığı için ülser, reflü gibi rahatsızlarının önüne geçer.

Kaynak:Haber Merkezi