Miras paylaşımında kardeşler arasındaki sorun böyle çözülecek!

Miras paylaşımında kardeşler arasındaki sorun böyle çözülecek!
Aile büyüğünden miras kalan malların bölüşümünde çıkan sorunların çözülmesi için yeni bir düzenlemeye gidildi.

Aile büyüğünden kalan hisseli tapu kardeşler arasında dönem dönem sorun yaratabiliyor. Ama ortak tapusu olanlar için herkesi ilgilendiren bir karar alındı.

Kardeşler arasında miras paylaşımı veya aktarımı yapılırken bütün ortakların birlikte karar alması gerekiyordu. Bu durumda günümüz şartlarında çok mümkün olmuyordu.

ARTIK DAHA HIZLI OLACAK

Gerçek Gündem’in aktardığı bilgiye göre, artık birlikte hareket etme zorunluluğu kaldırıldı. Düzenleme sayesinde miras paylaşımı yazılı bir anlaşma ile halledilebilecek.

2222.jpeg

Sözleşmelerde ayrıca noter onayı da gerekli olmayacak. Böylelikle süreç daha hızlı ve pratik hale gelecek. Hissedarlar mülkiyeti sadece yazılı muvafakat ile devredebilecekler. Bu düzenlemenin, miras kalan malların bölünme sürecini hızlandırarak hissedarların yaşadığı sıkıntıları azalacağı açıklandı.

MÜŞTEREK TAPU SÜRECİ NASIL İLERLER?

Müşterek tapu devri sırasında tüm hissedarlar tapuda hazır bulunabilir veya bir avukat tarafından temsil edilebilirler. Satış işlemi tamamlandıktan sonra her hissedar, kendine düşen payı alır.

Eğer gayrimenkul tapusu imzalanırken tüm ortaklar hazır bulunamıyorsa, diğer bir seçenek olarak bir avukatın vekaletname vermesi mümkündür.

Bölünme işlemi Tapu Sicili'nde yapılır, bu nedenle hisseler Tapu Sicili'nde kayıtlı bilgilere göre dağıtılır ve devredilir.

Kaynak: Gerçek Gündem

Kaynak:Haber Merkezi