Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! 40 yıllık çorbacıların püf noktasıymış

Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! 40 yıllık çorbacıların püf noktasıymış
Lezzetli mercimek çorbası pişirirken aklınızda bulunması gerekenler. Bu öğreneceklerinizden sonra pişireceğiniz çorba lokanta usulü olacak

Mercimek çorbası, genellikle kırmızı mercimek, soğan, domates ve baharatlarla hazırlanan, Türk mutfağının vazgeçilmez bir çorba çeşididir. Hem lezzetli hem de besleyici olan mercimek çorbası, soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek olarak tüketilir. Ayrıca, sağlıklı beslenme programlarına uygun bir seçenek olması nedeniyle de sıkça tercih edilmektedir.

Mercimek çorbasının faydaları oldukça fazladır. İçeriğinde bulunan yüksek lif oranı sindirim sistemine olumlu etkilerde bulunur ve tokluk hissi sağlar. Aynı zamanda, içeriğindeki demir ve protein sayesinde vücudu güçlendirir ve enerji verir. Ayrıca, kolesterolü düşürücü etkisiyle kalp sağlığını destekler. Antioksidan özellikleri sayesinde de bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.

Mercimek çorbası, içeriğinde bulunan vitaminler ve minerallerle birlikte sağlıklı bir besin kaynağıdır. Özellikle, folik asit, demir, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri bakımından zengindir. Bu nedenle, düzenli tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu birçok besin ögesini karşılar.

LOKANTALAR BU İŞİ BİLİYOR

Lokantalarda yapılan mercimek çorbası çok daha lezzetli oluyor. Evde de lokanta usulü mercimek çorbası pişirmek mümkün. Sadece işin püf noktasını bilmek gerekiyor. İşte lokanta usulü mercimek çorbasının tarifi

Malzeme Listesi

  • 3-4 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı Tane Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

Lokanta Usulü Mercimek Çorbasının Tarifi

  1. İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
  2. Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
  3. Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  4. Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
  5. Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
  6. Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
  7. Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  8. Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kaynaklar: Nefisyemektarifleri.com, Youtube.com, Konyaninsesi.com.tr

Kaynak: