Meğer kolay bir yolu varmış: İtalyanların makarna pişirme yöntemi... Lezzeti müthiş

Meğer kolay bir yolu varmış: İtalyanların makarna pişirme yöntemi... Lezzeti müthiş
İtalyan usulü makarna pişirmenin yolu.

Bugün sizlere, makarna pişirmenin kolay ve lezzetli bir yolunu paylaşacağım. Meğer kolay bir yöntemi varmış: İtalyanların makarna pişirme yöntemi! Bu yöntemle pişirdiğiniz makarnanın lezzeti müthiş olacak, emin olun.

İtalyanların makarna pişirme yöntemi, geleneksel yöntemlerden biraz farklı. İşte adım adım uygulamanız gereken adımlar:

2-4.jpg

Artık bu sırları öğrendiğinize göre, kolayca mükemmel makarnalar yapabileceğinize eminiz. Umarız bu ipuçlarından faydalanarak lezzetli makarnalar yapabilirsiniz.

Bugün sizlere İtalyan şeflerin yılların deneyimiyle edindikleri bilgileri paylaşarak kolay makarna pişirmenin sırlarını vereceğiz.

Evet, belki de yıllardır yanlış yapıyormuşuz. Ancak artık bu sırları öğrendikten sonra makarnalarınızın lezzeti bir anda katlanacak, emin olun.

SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ

Malzemeler:

1 paket istenilen model makarna
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ve karabiber


Ön Pişirme İçin:

2 bardak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz


Yapılışı:

Su, zeytinyağı ve tuzu içeren bir tencereyi kaynatın. Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve 7 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzgeçle süzerek bir kenara alın.

Aynı tencereye süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Ardından haşlanmış makarnaları ekleyin. Makarnalar sütü çekene kadar karıştırarak pişirin. Süt tamamen çekildiğinde makarnanız hazır demektir.

Tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz, taze kekik veya fesleğen ilave ederek servis edebilirsiniz.

İtalyan şef Michele'nin önerdiği bu tarifle süt kullanarak hazırlayacağınız makarna, geleneksel tariflere göre 4 kat daha lezzetli olacak. Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Merkezi