Masterchef'te Konu Olmuştu! Peki Çökertme Kebabı Nasıl Yapılıyor?
Çökertme kebabının nereye ait olduğu sıkça tartışılan bir konu olmuştu. Bunun için sizlere açıklık getirmek istiyoruz. Çökertme kebabı Bodrum’a ait bir yemek olarak bilinir. Çıtır çıtır patateslerin üzerine dökülen yoğurt ve birbirinden güzel baharatlarla harmanlanmış et parçaları ile eşsiz bir güzellik ortaya çıkıyor. Evde çökertme kebabı nasıl yapılıyor diye merak ediyorsanız bu tarifi atlamayınız. İşte ayrıntılar…
MALZEMELER
- 1 kg patates
- 600 gr biftek
- 2 soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Kekik
KIZARTMAK İÇİN
- Ayçiçek yağı
SOS İÇİN
- 3 domates
- 1 su bardağı domates püresi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
ÜZERİ İÇİN
- Sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Patatesleri kızgın yağda kızartın.Patatesleri kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için; Domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Ve son olarak sosu ilave ediniz.