Masterchef Laz Böreği nasıl yapılır? Masterchef Laz Böreği tarifi…
Masterchef Türkiye’nin her bölümünde birbirinden farklı tarifler yapılmaya devam ediyor. Bu lezzetlerin bir tanesi de Laz Böreği… 7 Ağustos 2024’te yayımlanan Masterchef Türkiye’nin takım oyununda Laz Böreği yapıldı. Peki, bu eşsiz lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte püf noktaları ile Masterchef Türkiye Laz Böreği…
Laz Böreği Malzemeler:
- 1çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- Aldığı kadar un
Muhallebisi için malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
Şerbeti için malzemeler:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Laz Böreği’nin öncelikle şerbeti hazırlanır. Şerbet için şeker ve su tencerede kaynatılır. Ardından limon suyu eklenerek altı kapatılır.
Sonra hamuru için malzemeler bir geniş kasede karıştırılır ve en son un yavaş yavaş eklenerek güzel bir hamur elde edilir.
Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayrılır ve nişasta üzerine serpilir.
Bezeler dinlenirken muhallebisi de bir tencere de bütün malzemeler karıştırılarak yapılır. Malzeme hızlıca karıştırılarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır ve ılımaya bırakılır.
Tezgahın üstünde bütün bezeler incecik olacak şekilde açılır. Açılırken nişasta kullanılır. Ve yufkalar yağlanan tepsinin içine yerleştirilir. Yufkanın katı yağlanır 17 katın hepsi bu şekilde yağlanır. Ardından muhallebi üzerine dökülür. En üste kalan bir yufka serilir ve yağlanıp dilimlenir. 180 derece fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıkan ürün ılıyınca şerbeti üzerine gezdirilir.
Kaynak:Haber Merkezi