Makarnayı suyla haşlamayın böyle pişirin! Makarna bu tarifle çok daha iyi pişiyor
Makarnayı suyla haşlamak yerine, farklı bir yöntemle pişirmeyi denemelisiniz. Bu yöntemle makarnanın lezzeti ve dokusu çok daha iyi olacaktır. İşte size makarnayı suyla haşlamak yerine deneyebileceğiniz bir tarif:
Sütte Pilav Gibi Pişen Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) paket makarna
2 su bardağı süt
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
1 tutam kekik
Sütte Pilav Gibi Pişen Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Orta boy bir tencereye sütü ve zeytinyağını koyuyoruz.
Süt kaynayınca baharatları katıp karıştırıyoruz.
Makarnaları ekliyoruz.
Makarnayı paketin üzerinde yazan süre kadar pişiriyoruz.
Genelde bu sürede makarna sütü çekmiş oluyor ancak makarna cinsine göre pişme süresi ve gereken süt miktarı değişebilir.
Eğer makarna sert kalacak gibiyse çok az su ilavesi veya süt eklemesi yapabilirsiniz.
Makarna piştiğinde tencerede hala süt kalmış olması önemli değil.
Makarnanın üzerine sos olarak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaynaklar: gazete pencere, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi