Lokanta usulü tavuk suyu çorbasının sırrı. Bakın usta aşçılar nasıl pişiriyor

Lokanta usulü tavuk suyu çorbasının sırrı. Bakın usta aşçılar nasıl pişiriyor
Lokanta usulü tavuk suyu çorbası, pratik yapılışı ve lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak, misafirlerinizin beğenisini kazanacak bir tarif.

Tavuk suyu çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, hafif yapısıyla midemizi rahatlatan bu çorba, aynı zamanda sağlıklı bir başlangıç yemeği olma özelliği taşır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif olan lokanta usulü tavuk suyu çorbası, misafirlerinizi etkileyecek ve sofranıza şıklık katacak.

Malzemeler:

maxresdefault.jpg

- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 su bardağı su

Yapılışı:


1. Tavuk göğüslerini tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp, suyunu ayırın ve tavukları didikleyin.
2. Aynı suyu tekrar tencereye alın. İnce doğranmış soğanı, rendelenmiş havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
3. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Kavrulan unu, sebzelerin piştiği tencereye ekleyin.
4. Haşlanmış tavukları da tencereye ekleyip, karıştırın. Üzerine doğranmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.

Kaynak:Haber Merkezi