Lokanta usulü et soteyi ustası böyle yapıyormuş! 1 kaşık tencereye ekleyin...

Lokanta usulü et soteyi ustası böyle yapıyormuş! 1 kaşık tencereye ekleyin...
Lokanta usulü lezzetli et sotenin püf noktası bulundu. Yılların ustasından işte et sote tarifi

"Et sote" genellikle et parçalarının sebzelerle birlikte kızartılarak yapılan bir yemek tarifidir. Et sote, genellikle biftek, tavuk veya kuzu eti gibi çeşitli et türleri kullanılarak hazırlanabilir. Et parçaları, sebzelerle birlikte kızartılarak pişirilir ve genellikle sos ile servis edilir. Bu yemek, besleyici ve lezzetli bir seçenek olabilir ve çeşitli mutfaklarda farklı şekillerde hazırlanabilir. Et sote, genellikle sağlıklı bir yemek olarak tercih edilir ve protein, lif ve vitaminler açısından zengin bir seçenek olabilir.

Türkiye’de sofraların vazgeçilmez lezzeti şüphesiz ettir. Et neredeyse her sofrada bulunur ve sevmeyen yoktur. Kurban Bayramı dolayısıyla da kurban etleri sofralarda yerini aldı. Ardından da etler güzelce pişirilmeye başlandı. yemek.com’da yer alan lokanta usulü et sote tarifine göre bir tatlı kaşığı kekik eklemek yemeği daha lezzetli yapıyor.

TENCERE PİŞERKEN TAVAYA 1 KAŞIK EKLEYİN

Et soteyi lezzetli yapan püf noktalardan biri şüphesiz kimyon, kekik ve tere yağıdır. Adeta lokum gibi pişmiş ağızda dağılan bir et kıvamı istiyorsanız pişirim süresin doğru ayarlamanız oldukça önemlidir.

Şimdi lokanta usulü nefis et sote tarifi için gerekli malzemeler şöyle:

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 2 adet domates (domates salçası da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

PÜF NOKTASIYLA LOKANTA USULÜ ET SOTE TARİFİ

  • Tavaya önce sıvıyağı ve tereyağını, ardından soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
  • Üzerine kapya ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. Etleri de koyun ve karıştırmaya devam edin.
  • Üzerine domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu, kekiği ve pul biberi ekleyin. Salçayı ekleyin.
  • Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun.
  • Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin.
  • Son olarak ise kıyılmış maydanozu dilediğiniz kadar yemeğin üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun…

Kaynak: Yemek.com, Youtube.com, TGRThaber

Kaynak: