Lahana ve Üzüm yaprağını solladı: Son dönemin gözdesi olan sarmanın yapılışı
Yayınlanma:
Birçok ev hanımı son dönemde kara lahana sarması sarmaya başladı: İşte kara lahana sarması tarifinin püf noktaları
Kara lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu yemeği yapmak oldukça kolaydır. Kara lahana sarmasının yapımı için gerekli malzemeler genellikle mutfakta bulunan basit malzemelerdir. İşte kara lahana sarması tarifi:
Malzemeler:
Kara Lahana Sarması Yapılışı İçin Malzemeler
- 2 bağ kara lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Üzerine:
- Yarım limon suyu
KARA LAHANA SARMASININ TARİFİ
- Öncelikle kara lahanaları kaynar suda haşlayıp(fazla yumuşatmadan) soğuk sudan geçirin.
- Damarlı kısımlarını keserek alın.
- 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün.2 adet kuru soğanı küp küp doğrayın.
- Yarım su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı salçayı da katın.
- Tuzunu ayarlayın. Karabiber ve kuru naneyi de ekleyince sarma içiniz hazır demektir.
- Uygun şekilde keserek parçalara ayırdığınız lahana yaprağını tezgaha alarak bir kenarına iç koyun.
- Kalem gibi sarın.
- Tencerenin dibine kara lahana yaprağı döşeyin.
- Üzerine kara lahana sarmalarını dizin.
- 2 su bardağı suyu tencereye ilave edin.
- Önce hızlı ateşte kaynatın .
- Sonra ocağı kısık ateşe ayarlayıp sarmalar yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra yarım limon suyunu tencereye sıkarak gezdirin.
- Kapağını kapatıp yarım saat demlendirin. Afiyet olsun.
Kara lahana sarması servise hazırdır. Genellikle yoğurt ile servis edilen bu lezzetli yemeği denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!
Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, Youtube.com
Kaynak:
Yaşam