Lahana sarmasını bu teknikle pişirirseniz asla sert olmuyor! Aşçıların yöntemi
Lahana sarmasını bu özel teknikle pişirdiğinizde, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir sofrayla buluşturabilirsiniz
Lahana sarması, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, sarmaların sert olması sıkça yaşanan bir sorundur. Bu durumu engellemenin etkili bir yolu ise şeflerin kullandığı özel bir pişirme tekniğidir.
Lahana sarmasını asla sert olmayacak şekilde pişirmenin püf noktalarından biri, sarmaları pişirmeden önce derin dondurucuda bekletmektir. Bu yöntem sayesinde lahana yaprakları daha esnek hale gelir ve pişirme sırasında sertleşmezler.
Öncelikle, hazırladığınız lahana sarmalarını derin dondurucuya yerleştirin ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha sonra sarmaları buzdolabına alarak çözülmesini bekleyin. Bu işlem sayesinde lahana yaprakları daha esnek olacak ve pişirme sırasında kolaylıkla sarılacaktır.
Pişirme aşamasında ise, sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerlerine su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Bu şekilde sarmaların sertleşmesini engelleyerek, lezzetli ve yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
LAHANA SARMASININ TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
1. Lahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
2. Pirinci yıkayıp süzün. İnce doğranmış soğanları ve kıymayı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
3. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu pirince ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
4. Lahana yapraklarının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
5. Tencereye dizdiğiniz lahana sarmalarının üzerine limon suyu gezdirin ve üzerini sıcak suyla kaplayın.
6. Kısık ateşte lahana sarmaları pişene kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Kaynak:Haber Merkezi