Konservelerin güzel olması için o özellik yeterliymiş! Konserveniz daha lezzetli olabilir

Konservelerin güzel olması için o özellik yeterliymiş! Konserveniz daha lezzetli olabilir
Yaz aylarında Türkiye’nin her yerinde kışlık hazırlıkları sürüyor. Buzluğa koyulan yemeklikler ve konserveler bu listenin başında yer alıyor. Peki daha lezzetli bir konserve yapmanın püf noktası nedir? İşte detaylar…

Domatesin en fazla ve lezzetli olduğu yaz günlerinde kışlık konserveler kuran vatandaşlar kışın, yemeklerini daha lezzetli yapıyor.

Ekonomik olması sebebiyle de tercih edilen bu yönteminde belli püf noktaları var.

KONSERVELİK DOMATES SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

-Konservenizin güzel olması için öncelikle domatesleri doğru seçmeniz gerekmektedir. Hem olgun hem daha kırmızı olan domatesler konserve için idealdir.

-İnce kabuklu domatesler tercih edilmelidir.

-Genellikle Bursa Domatesi konservede daha güzel sonuç vermektedir.

-Domatesin çok yumuşak olmaması da önemlidir. Sapları koyu yeşil olan domatesler konserve için idealdir.

-Tuz olarak kaya tuzu veya iyotlu tuz tercih edilebilir.

-Tatlandırmak için biraz şeker eklenebilir.

-Kavanozların kapakları mutlaka yeni olmalıdır. Bu detay konservenizin bozulmaması ve güzel olması için bazen en önemli detaydır.

-Pişen domateslerin kıvamının çok sulu olmaması gerekir.

- Kavanozlara mutlaka sıcak dolum yapılmalıdır.

-Doldurulan ve kapağı sıkıca kapatılan konserveler ters çevrilerek soğumaya bırakılmalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi