Kısıra lezzet katıyormuş! Birçok Sivaslı kısır yaparken mutlaka ekliyor

Kısıra lezzet katıyormuş! Birçok Sivaslı kısır yaparken mutlaka ekliyor
Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak, Sivaslıların kısırı diğerlerinden farklı kılan lezzet sırrını keşfedebilir ve sofralarınıza bu eşsiz lezzeti taşıyabilirsiniz.

Sivas mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kısır, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olmasıyla sofraların baş tacıdır. Ancak Sivaslıların kısırı diğerlerinden farklı kılan bir lezzet sırrı bulunmaktadır. İşte bu lezzet sırrını ortaya çıkaran tüyoları sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Sivaslıların kısır yaparken en çok dikkat ettikleri noktalardan biri, kullanacakları bulgurun kalitesidir. Kaliteli ve ince bulgur, kısırın lezzetini arttıran en önemli unsurlardan biridir. Ayrıca bulgurun üzerine ekleyecekleri sıcak suyun miktarını da dikkatlice ayarlayarak, bulgurun tam kıvamını almasını sağlarlar.


Bir diğer önemli nokta ise kullandıkları baharatlardır. Sivaslılar kısır yaparken genellikle kimyon, pul biber, nane ve taze soğan gibi baharatları tercih ederler. Bu baharatlar, kısırın karakteristik lezzetini ortaya çıkararak, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.
Kısırın üzerine ekleyecekleri nar ekşisi ve limon suyu da Sivaslıların vazgeçilmezleri arasındadır. Bu ekşi tatlar, kısırın lezzetini tamamlayarak, enfes bir lezzet sunar.

İŞTE KISIR TARİFİ

Kısır Malzemeler;

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon
½ Çay bardağı nar ekşisi
6 dal taze soğan
½ demet maydanoz
½ demet taze nane


Kısır Yapılışı;

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaba alalım.
1,5 bardak sıcak suyu ekleyip bulgurlar şişene kadar bekleyelim.
Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için bir güzel karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası be 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip malzemeler bulgurun her yerine homojen bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
2 limonun suyunu, tuzu pul biberi ve nar ekşisini ekleyin
Son olarak 6 dal taze soğanı yarım demet taze nane ve maydanozu ekleyip servise hazırlayalım.


Kısırın Püf Noktaları;

Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra kullanın.

Kaynak: