Kışın hızlıca kıyafet kurutmanın en pratik yolu! Kuru temizlemeci sırrı

Kışın hızlıca kıyafet kurutmanın en pratik yolu! Kuru temizlemeci sırrı
Kışın kıyafetlerinizi kurutmakta zorluk çekiyorsanız bu yöntemleri deneyin

Kışın kıyafetlerin geç kurumasının birkaç sebebi olabilir. İlk olarak, kışın havanın soğuk olması sebebiyle kıyafetlerin kuruması daha uzun sürebilir. Ayrıca, iç mekanlarda nem oranının düşük olması da kıyafetlerin kurumasını geciktirebilir. Bunun yanı sıra, kışın yağmur ve kar gibi yağışlar da kıyafetlerin ıslanmasına sebep olabilir ve bu da kuruma sürecini uzatabilir. Bu nedenlerden dolayı, kışın kıyafetlerin kuruması daha uzun sürebilir. Bu durumu hızlandırmak için kıyafetleri rüzgarlı ve güneşli bir ortamda asmak veya kurutma makinesi kullanmak faydalı olabilir.

Kışın kurutma makinesi olmayanlar için giysi kurutmak oldukça zor. Fakat kışın çamaşır kurutma olayını keyifli bir deneyime dönüştürmenin birkaç püf noktası var. Sadece bir plastik şişe yardımıyla çamaşırlarınızı hızlıca kurutabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

ÇAMAŞIR KURUTMAK İÇİN ŞİŞE YÖNTEMİ

Hızlı ve etkili çamaşır kurutma için şişe numarası basit ve ucuz bir yöntemdir.

Plastik bir şişe alın, alt ve üst kısmı kapağın yanından keserek yatay olarak açtığınız bir tüp oluşturun.

Daha sonra alanı artırmak ve giysilerin altında daha iyi hava sirkülasyonu sağlamak için onu kurutma rafınızın ucuna takın.

Bu teknik, kurutma telinin çamaşırlarla doğrudan temas etmemesini sağlar, böylece kumaş boyalarını korurken daha hızlı kuruma sağlar.

ÇAMAŞIRLARI KAPALI ODALARDA KURUTMAYIN ÇÜNKÜ...

Aksam.com.tr'nin haberine göre; Çamaşırların kapalı alanlarda kurutulması kullanışlı gibi görünse de bu yöntemin dezavantajları bulunmaktadır. Odadaki nem, kumaşlarda hoş olmayan kokulara yol açabilir ve uygun havalandırma olmazsa giysiler düzgün kuruyamayabilir.

Bu nedenle bu yöntemden kaçınılması ve balkon veya teras gibi iyi havalandırılan alanların veya fanlarla donatılmış iç mekan kurutma raflarının tercih edilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: