Kışın Gelmesi İle Limonda Talepler İkiye Katlandı!

Kışın Gelmesi İle Limonda Talepler İkiye Katlandı!
 İnternet Editörü
Türkiye’de havaların soğuması ve mevsim geçişinde oluşan, soğuk algınlığı, grip enfeksiyonu gibi hastalıklardan korunmak için vatandaşlar, C vitamini yüksek besinlere yöneldi. Bu besinler arasında limon ise yoğun ilgi görüyor.

Ülkede soğuk kış aylarına girilince pazar tezgâhların da yer alan limonlara talep günden güne arttı. Semt pazarlarında ve marketlerde yerini alan limonlar, kilosu 10 ila 15 liradan satışa sunuluyor. C vitamin olan limon potansiyel bir zenginlik olup, insanın vücudunda, kan basıncını kontrol eder, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını korur ve vücudun PH dengesini düzenleyen önemli bir vitamin deposudur.

Soğuk kış günlerinde vatandaşların limona olan talebinin artığını ifade eden limon üreticisi Muhammet Sarıbaş, “Soğuk havada limona rağbet çok fazla oluyor. Kış aylarında limon daha çok satılıyor. C vitamini sayesinde hastalıklara karşı da koruyor. Limon soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Limonun ekşi tadı, yemeklere lezzet katmak için de müşterilerin tercihi oluyor. Limon suyu, suya, çaya veya salatalara eklenerek içilebilir. Limon kabuğunu ise rendeleyerek tatlılarda kullanan kişiler oluyor. Vatandaşların limona talebi de dönem dönem bu sebeplerle artış gösteriyor. Limona talep iki katına çıktı diyebilirim” dedi.

Çarşı ve pazarda limon alan vatandaşlar ise soğuk kış günlerinde limonun iyi geldiği için sık sık tükettiklerini belirterek, limonun insan sağlığı için önemli bir vitamin deposu olduğunu ifade ettiler.

Kaynak:Konya'nın Sesi