Kelle paçadan faydalı çıktı... İçine et suyu katıldığında lezzeti çok daha fazla oluyor

Kelle paçadan faydalı çıktı... İçine et suyu katıldığında lezzeti çok daha fazla oluyor
Mercimek çorbası, kelle paça çorbasına kıyasla daha sağlıklı bir alternatif olarak bilinir ve et suyu ilavesiyle faydalarının artırılabileceği bildirildi.

Mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik bir şekilde hazırlanabilmesi hem de besleyici özelliği nedeniyle oldukça tercih edilen bir çorba çeşididir. Ancak sadece lezzetiyle değil, sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır.


Öncelikle mercimek çorbası, yüksek miktarda lif içermektedir. Lifli besinler sindirim sistemini düzenler, tokluk hissi verir ve kabızlık sorununu önler. Ayrıca içerdiği lif sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve diyabet riskini azaltır. Mercimek çorbasının içine et suyu katıldığında lezzeti çok daha fazla oluyor. Aynı zamanda et suyu, vücuda enerji verirken kas ve kemik sağlığını da destekler. Protein, demir, çinko gibi önemli mineralleri içeren et suyu, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur.

Ayrıca mercimek çorbası, içerdiği demir minerali sayesinde kansızlık sorununa iyi gelir. Böylece vücuttaki oksijen taşıma kapasitesini arttırarak enerji seviyesini yükseltir. Aynı zamanda lif, protein ve antioksidanlar bakımından zengin olan mercimek çorbası, kilo kontrolüne de yardımcı olur.

Malzemeler:

- 1 su bardağı yeşil mercimek

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 diş sarımsak

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- Yarım su bardağı erişte

- 5 su bardağı sıcak su

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 2 çay kaşığı kuru nane

- 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Yeşil mercimeği, üzerini örtecek kadar suyla önceden haşlayın.

Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurmaya başlayın. Salçaları ekleyip karıştırın.

Erişteyi ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimeği ilave edin.

Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin. Sıcak suyu döküp karıştırın ve 15 dakika kaynatın.

Çorbanız servise hazırdır.

Kaynak: YENİÇAĞ

Kaynak: